På vej ned til Touren

Gerningstedet er lige rundt om hjørnet. Det er en mørk og stormfuld nat (sådan cirka! Klokken er 5.30pm).

Af Søren Foghsgaard.

En god kollega på mit arbejde har lånt mig en racer, mens vi er i Melbourne. Det er jeg absolut meget tilfreds med, så i weekenden var der planlagt cykeltur.

Fredag eftermiddag var vejret frygteligt med regn og nærmest thunder-storms. Kl. 17 kørte jeg hjemad, der var ingen vej uden om. Skulle dog lige ind forbi city først, fordi jeg ville købe regnbukser til mig og fruen.

Jeg kørte op ad den hyggelige Little Bourke Street, hvor friluftsbutikkerne ligger side om side.

 

Gerningsstedet koncentrerer sig om dette parkeringsskilt.

Parkerede cyklen på fortovet og låste den fast til parkeringsskiltet, og så ellers ind og købe rain-gear. Det var klaret på 20 min. Fredags-hygge og varmen i Port Melbourne ventede.

Jeg låste cyklen op, men hva’ dælen – den ville ikke køre. Rykkede sig ikke en meter. Forklaring: Et totalt smadret og bøjet forhjul med egerne strittende ud som spaghetti.

 

Traumatiseret hjul.

Farvel weekendens cykeltur var min første tanke, og den næste var – HVEM ER SYNDEREN?

100 m længere op ad den mørke gade, så jeg ud ad øjenkrogen noget stort svinge. En skraldebil. Bilen svingede ind i den næste smøge. Kunne det være den? Min fornemmelse sagde mig, at chancen var der.

Med den ramponerede racer kastet op på skulderen, løb jeg nu efter og til skraldebilen. To fyre af japansk udseende med selvlysende tøj var i fuld sving med smøgens spande. Jeg løb hen, tog cyklen fra skulderen og forviste det smadrede hjul. De talte lidt sammen.

“Joe de havde vist nok ramt min cykel på vej rundt om hjørnet.”

De var flinke og gav mig et nummer til deres boss.

 

Skraldebilen kørte denne vej.

Jeg tog billeder af deres bil på bedste detektivmaner. Ringede til min hustru for at få lidt moralsk opbakning og tog oprevet sporvognen hjem til en fortjent fredagsøl!

Næste dag, tidligt, afsted til cykelhandler. Han havde heldigvis samme Shimanohjul. Fixede hjulet på en halv time, og så var jeg ellers flyvende igen. 140 australske dollars!

Selfie af Bobby Olsen.

 

To timer senere stod jeg nu med udsigt over vandet i Brighton efter træningstur i fuldt cykeloutfit, og søndag morgen kørte jeg en to-timers tur med Jan fra Black Rock. Falken fra Melbourne er landet!

 

PS: Skralde-firmaet har netop meddelt ( i dag tirsdag middag, at de betaler ved kasse et).

 

 

2 Comments

 1. Karin Leth Christiansen
  16. maj 2018 / 23:03

  Kære Søren,

  Hvor var du hurtig og heldig. To minutter senere havde du ikke set skralde bilen. Det havde været dødærgerligt. Jeg nyder jeres indlæg. Tak for dem Kærlig hilsen, Karin

 2. Annette
  22. maj 2018 / 20:27

  Søren Foghsgaard – du er da en heldig kartoffel og hvor er du årvågen – detektiv på bedste De 5 manér.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *