Jagten er gået ind

Udsyn fra terrassen i Pennys Airbnb lejlighed med kig til skylinen CBD, (Central Business District).

Men før vi taler jagten på et future home, får I lige et par ord om førstedagen i stå-på-hovedet land. Lang og solrig og ufattelig meget på gåben har den været. Kalle vågnede kl. 5.45 (to timers søvn blev det til), og jeg vågnede med ham.

Blikstille bugt, vinden tog først til sidst på dagen. Kitesurfere overalt derude. Udsigt fra soveværelset i morges.

Da alle mand var på benene, gik vi ud for at spise morgenmad og udforske – og vi kunne li’, hvad vi så. Især var drengene imponeret over Albert Parks enorme sportsanlæg med kæmpe svømmeanlæg, haller til badminton, basket, squash, golf, bordtennis og og og. Wow! (Vi så også fodboldbaner, europæiske, og tennisbaner i selve parken).

Udsyn fra terrassen med kig til venstre. Tidlig morgen. Færgen i baggrunden sejler til Tasmanien.

Målet i dag var især at opleve området Albert Park, hvor vi forestiller os, at vi skal finde hus. Valget er faldet på AP, fordi der her er en highschool, Albert Park College, som flere har anbefalet varmt. Den er offentlig og med et godt fagligt omdømme. Hvis vores leje-hus er i skolens optagzone, skal de tage drengene ind.

Vores hus i Søborg er lille. Sådan taler vi tit om det derhjemme, men efter at have vandret området rundt er Højvangen vokset i både højde og bredde. De fleste victorianske rækkehuse, i et væld af farver og med snirklede træudskæringer på gavlene, er maks. fem  meter i bredden. De fylder til gengæld bagtil, men mange hundrede kvadratmeter bliver det ikke til. Det er populært at bo her, så man bor småt, men godt.

Kl. 16.45 til 16.55 havde vi vores første husfremvisning. Port Melbourne, lige ved siden af Albert Park og i zone for skolen. Vi skulle hjem først. Sava og Jan, det danske par, vi har fundet over nettet via deres blog, havde australske simkort til os. Vi har brugt deres adresse for at få dem – har sparet os for uger uden telefon. Det betyder, at i skrivende stund har både Søren og jeg spritnye telefonnumre. Næsten mere grænseoverskridende end at skifte land! Men vigtigt for alt: For at kunne få fat på udlejningsagenter, banken, biludlejningsfirmaet, hinanden – uden at det koster en bondegård. Vi er meget taknemmelige for al den hjælp, vi har fået af alle hernede.

I får ikke mere end et smugkig lige nu, for vi ved først i morgen, om det bliver os eller de gravide!

Den korte version af jagten kommer her: Drengene faldt i søvn halv fire, et kvarter før vi skulle til at gå, så Søren og jeg besluttede selv at gå de 3 km til Port Melbourne, hvor det hus vi havde booket et kig på, lå. Troede jo bare, at det var et af 30 huse, før det rigtige kom, men vi var solgt. Det kunne noget – jamen var det ikke det?

Non furnished house – eneste inventar er komfur, ovn, opvaskermaskine, skabe og lamper i loftet. Klokken er 22.30 vores tid, og vi skal igang med en ansøgning. Én, der slår benene væk under udlejer, for vi vil det gerne, og der var også et andet par, der var interesseret. Hun med mave. Hvis også de ansøger, er vi to.

Agenten talte længe med det andet par, og da de var gået, spurgte jeg hende ligeud, om vi havde en chance. Oh yeah, why not, og så lavede vi ellers total charmeoffensiv.

Vi krydser, hvad vi har. Søren lægger lige nu kopi af pas, visa, bankgaranti, kørekort, ren straffeattest og og…op til agenten. Ret meget større cirkus end at købe Højvangen for 13 år siden.

I får ikke flere detaljer, ikke før vi selv ved mere. Men det er næsten for godt til at være sandt, hvis det lykkes i første hug.

Mørket har sænket sig. Skylinen funkler i horisonten.

 

12 Comments

 1. 5. januar 2018 / 16:00

  Kære Lene og drenge, superfedt blog-layout, lækker update allerede på første dag. Du er god til at holde os i spænding! Jeg glæder mig til at følge med. kh Lotte

  • Lene
   Forfatter
   6. januar 2018 / 21:56

   Kære Lotte. Tusind tak for dejlige ord. Gjorde glad. Vi venter stadig i spænding på det hus. I morgen får vi hopefully besked. Forventningens glæde, du ved :-). Nyd søndagen og stor hilsen også til din søde mand. Knus Lene

 2. Jørn outzen
  5. januar 2018 / 19:03

  Det lyder vel nok spændende, vi glæder os til fortsættelsen. Hilsen Paula og Far

  • Lene
   Forfatter
   6. januar 2018 / 21:56

   Kære jer. Oh så dejligt at I følger. Knus til søndagen. Lene

 3. Sille
  5. januar 2018 / 19:42

  Kære Skønne alle 4 – uhh det lyder fantastisk! Og ser fantastisk ud!! Glæder mig til at høre mere….

  • Lene
   Forfatter
   6. januar 2018 / 21:58

   Kære Sille. Det gør vi også, glæder os sådan til alt det mere. Smil og knus, Lene.

 4. Kirsten Jensen
  5. januar 2018 / 21:17

  Vi håber det allerbedste for jer…. jeres charme kan de umulig komme uden om?.
  Varme tanker
  Flemming og Kisse

  • Lene
   Forfatter
   6. januar 2018 / 22:03

   Kære Kirsten. Den med charmen, den citerer jeg dig for 🙂 Glæder mig over din kastanje, hver gang jeg åbner siden. Knus til dig og Flemming.

 5. Annette og Søren Outzen
  5. januar 2018 / 23:10

  Hej lillesøster vi er klar til jul Downunder i December. Aaaah lad os nu se, man ved jo aldrig. Hils Kanaljerne.
  Mvh
  Søren og familie

  • Lene
   Forfatter
   6. januar 2018 / 22:00

   Kære jer. Kanaljerne er hilst, hilsner igen. Drengene er lige vågnet. Søvnrytmen normaliseret, thank god. Tidlig søndag her. Stadig lørdag dejlig aften hos jer. I kommer bare an, down under. Knus Lene

 6. lene eriknauer
  8. januar 2018 / 9:15

  Lene, mit hjerte,
  tak fordi I følger drømmen!
  Glæder mig til hver eneste dag.
  Knus på hovedet
  Me

  • Lene
   Forfatter
   8. januar 2018 / 13:59

   Sender luftballon. Burde ankomme, når tid er. Rundtosset knus tilbage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *