Dag til dag – februar 2019

Så blev det februar 2019. Sommer i Melbourne og ET år på 112 Esplanade West. Kalle er konstant på farten med sine venner, så det er som at have unger, der begge er fløjet fra reden. Forældre, der kan føjte ligeså tosset de vil. Kalle er glad. Mads på Bogø er glad. Fås ikke meget bedre. Hov, glemte poolen. Den er og bliver et scoop, også i år. Daglig svømning. Godt for skulderen og alt det andet.

 

Fredag. 1. februar. Lene i byen. Projekt finde cover (vindhætte) til mikrofon. Blev væk på Hemp expo. Var i fem musikbutikker, men ingen hætte. Må på nettet.

 

Sluttede på Wharf.  Stamstol plus sted.

 

Havde lånt Tim og Jennys cd med billeder fra deres cykeltur København-Berlin. Søren fik dem lagt over på en usb. Skægt at se Danmark med cykelgruppens foto-øjne. Jeg tog til South Melbourne Marked for at købe ind til tapas. Søren spillede tennis med kollega Jean-Marc på Port Melbourne’s baner. Kom med hjem bagefter til tapas og vino et par timer. Kalle passede Isaacs lillesøster Maya, og vi hentede ham hos Cameron godt 10am.

 

Lørdag. 2. februar. Søren og jeg på morgentur. Kaffe og croissant og bay. Mens vi ventede på kaffen, blev vi klogere på perfekte daddys! (Se avis). STORE GEELONG DAG COMMING UP!

 

Seks drenge i bilen. Søren som chauffør, jeg måtte tage toget – “Boys-trip”. De sendte sms undervejs fra turen. Jeg havde ellers skrevet til alle mødre, at jeg vældigt sørgede for god frokost før afsted, men næh nej. Det blev til KFC-burgere! Heldigt for those boys, at moren sad i toget og ikke kunne gøre en disse.

 

Alle havde meldt sig under fanerne til badeturen på Geelong Eastern Beach. Fem venner plus Kalle: Nate, Lane, Isaac, Julian, Kalle og Enrico. Det var omkring 30 grader i Geelong, men perfekt sted at befinde sig i heden.

 

Drengene havde en fest. Søren kom først, jeg stødte til. Kender jo togturen fra turene ned til The Sustainable Hour. Vi slappede af og så på, og jeg benyttede lejligheden til at lave en vox pop om bæredygtighed blandt de hundredvis af gæster på stedet.

 

God kaffe i farvandet.

 

Bunke-hop.

 

Her er det Nate og Lane. Glade og trætte boys, da de kom hjem ved halv syv tiden. Søren og jeg skulle over til Lisa og Mike til aftensmad. Kalle sov hos Lane. Det gjorde de fleste af dem. Rigtig hyggelig aften med Mik’s geniale lasagne, sad ude. Mads ringede lige da vi kom hjem. Mette havde inviteret med til teater. Han havde lige set fætter Jacob spille teater og være superstar. Glad Mads.

 

Søndag. 3. februar. Sov længe og så på vores vanlige morgentur. Fik det sidste interview i hus til min vox pop (fra i går). Kalle var hjemme ved middagstid. Blikstille bay-vand. Klarede dagens svømmetur her. Jeg tog på SMM (South Melbourne Marked). Søren og Kalle vaskede bil. Forårsruller til aftensmad, eksperterne (Søren plus Kalle) foldede. Mads havde fortalt, at de ubetinget sidste afsnit af årgang 0 var på gaden. Vi så tre stk. med Kalle, og da han var lagt i seng “Forbrydelsen” del et eller andet mange…bliver sgu så mærkelig i kroppen, hver gang vi ser den. Man nu er det umuligt at stoppe…

 

VI HAR FUNDET LEJERE TIL ESPLANADE WEST. EN SØD FAMILIE FRA ENGLAND, DER GERNE VIL OVERTAGE ALT. Så fedt! Sørens kollega Alister kender familien, har læst til læge med moren i familien, han sendte vores boliglink videre til dem. Vi tog billeder af alle rum i huset, de havde kun set nogle enkelte.

 

Mandag. 4. februar. Nogle timers lydfil hjemme, så på biblio for at uploade billeder her til udebane. 1000 billeder fra december/ januar, Haderslev og Lene E´s besøg hernede. Kalle have Lane og Isaac med hjem. De var i poolen. Søren til svømmetræning og bagefter blev der bygget Taj Mahal. Fandt den i OP-shoppen.

 

Tirsdag. 5. februar. Vi lægger hårdt ud. Et styk ear operation. Søren jo med på operationsgangen om tirsdagen. Jeg havde fys aftale kl. 9 og tog så til OnStone bagefter for at fotografere Emma og Nick. Gik hjem og skrev fire stories til nogle af billederne i butikken. Vil tale med Emma og den skriftlige storytellende del. Kunne være så spændende at kombinere tekst med billeder. Kalle til taekwondo, Søren kørte.

 

OnStone. Et koncept jeg er temmelig forelsket i. Her kan man printe billeder på sten og indramme dem med genbrugstræ.

 

Et udvalg af de fine billeder, nærmest små kunstværker. Jeg har lavet en podcast med Emma, en af de to indehavere. Skulle have taget et billede af hende. Men hun var der ikke. Vi aftalte over telefonen, at jeg kom igen i morgen.

 

Dvæler lige lidt. If I can dream it….åbner jeg en OnStore i København.

 

Onsdag. 6. februar. Her er de. Emma og Nick, idem/k og indehavere af OnStone Melbourne.

 

Tog i biffen. Ville bare se filmen: “Ben is back”, der gik kl. 1pm inde i byen. Julia Robert er mor til Ben, der er narkoman. Den er barsk, nådesløs og IKKE fuld af håb. Skal have talt med Mads om, at han skal se den. Gerne sammen med sine venner på efterskolen.

 

Den her vinkede til mig på vejen hjem fra byen. Lyste det hele lidt op. Ret tung ending, den film havde.

 

Clarendon Street, nok en af de gader, jeg har været allermest i hernede. OP shoppen er her. Min fys. Cloudcellar, bedste vinbutik, og i sidegaden ligger OnStone. Gik på markedet for at købe seafood til aftensmaden i aften. Kalle havde bestilt fisk og pasta.

 

Raining cats and dogs. Søren tog til tennis. Var der en lille time, men så høvlede det ned.

 

Kalles strandbillede i hus! Har kæmpet ihærdigt for at få det hjem. Endda skrevet til læren, fik på alle violiner: dansk mor, minde med hjem osv. Kalle har nemlig fortalt, at de altid genbruger materialerne. Jeg så jo billedet på den lille art-udstilling, skolen holdt, for nogle måneder siden. (Ikke meget art, der er rundet Esplanade West i tiden down under, så det er bare med at rane til sig).

 

Torsdag den 7. februar. Billede fra OP-butikken, hvor det bugner og bugner. Hende den japanske oprydningsguru, Marie Kondo, har også sat sit spor på genbrugsbutikken, hvor jeg arbejder. Før OP sad jeg med udebane.dk og fik skrevet mail til rektor på APC, Stephen Cook, om mulighed for at sende The Sustainable Hour fra APC engang i marts. Jeg nævnte det kort for ham en dag, jeg mødte ham, hvor han svarede: Yes sure! Kalle til Taekwondo.

 

Sava sendte billedet fra stranden i Black Rock og skrev: “Fandt denne krabat død i vandkanten under min gåtur. Det viste sig at være en “Sun fish”. 1.9m høj og 1.2 m bred. Må have vejet 200 kg. Hele Bayside er gået i selvsving over fundet. En skrev, at sidste gang, man havde fundet en var i Brighton i 1960!” Vi så “Landet af Glas”, dansk film, om aftenen. To i den ene sofa, en i den anden. Love it. God film.

 

Fredag den 8. februar. Kalle og Anna har lavet den fineste klimasang. “Simple Change”, som skal spilles i The Sustainable Hour om et par uger. Jeg interviewede pigerne over Skype tidlig fredag (deres torsdag aften), og de brændte total igennem. Fantastisk at tale med dem. Brugte nogle timer på at redigere og lave podcasten med dem.

 

Ved to-tiden til stranden. Brudepar på broen og hørte  “Du lytter til Politiken” om blandt Jørn Utzon og glæder mig vildt meget til et gensyn med Operahuset, når vi skal til Sydney i april, hvor Søren er inviteret af Cochlear.

 

Queen Elizabeth, åbenbart Dronning af cruisebåde, sejlede fra havn om eftermiddagen. Søren og jeg stod på kajen og så på. Mødtes på havnen til fredagsøl. Fik talt om fruens 50 års fødselsdag. Hun luftede ideer og gemalen luftede med. Kalle var til futsal. Søren vil tale med Neal om at overtage køretjansen. Neal har ligesom rigeligt.

 

Lørdag den 9. februar. Tidligt oppe. Fik redigeret podcast med Anna og Karla. En bedre og strammere version end i går af sted til Mik. Morgentur. Kalle til taekwondo, hvor Søren kørte og var på Punchbowl, cafeen ved Bunings (fik den legendariske kanelsnegl, som Julie og jeg også smagte for et halvt år siden). Kalle her på vej over til Lane til sleep-over med vennerne. Søren kørte madras og Kalle til Lane. Vi gjorde huset rent et par timer, Søren tog video til det engelske par, der skal overtage.

 

Lanes mor ville gerne overtage den ekstra madras, vi havde anskaffet, da Søren og familie kom ned til jul.

 

Så cyklede vi til byen og nåede tyve minutter af installationen “The Clock” på AMCI. Ville egentlig have været på Ian Potter, den anden afdeling af NGV (National Gallery Victory, men kom først 16.15, lidt før de lukkede. “The Clock” var genial. Den må vi tilbage til. Er på nogle uger endnu. I seks år har tre mennesker siddet og fundet tusindvis af filmklip, der allesammen viser tiden på et ur. Klippene er så sat sammen, så, når man ser den 24 lange ongoing film, er klokken præcis det tidspunkt, hvor du som tilskuer står og ser på. Filmklippene viser tiden, der går. Og det er klip fra film lige fra James Bond til Bliktromlen til Casablanca osv. Genialt lavet.

 

Der var Sustainable Festival neden for Federations Square. Her ses byggeklodserne til vores nye Hamp-hus i forhaven på Højvangen!!! If you can dream it…

 

Hamphus anno 2019.

 

Spiste indisk og så bryllups-optog midt i gaden på vejen over i AMCI´s biograf, hvor vi havde opdaget, at der var en Juliet Binoche film. Viste sig at være en ret irriterende film om kærligheden (en række uduelige irriternede bejlere, hun faldt i lag med). Men JB er altid skøn. Og filmen var fransk.

 

Det var kinesisk nytår med krudt og kugler (læs fyrværkeri) for alle pengene. Endelig fik Outzen sit nytårsfyrværkeri. Startede lidt senere efter billedet her er taget…Nøøøøj…

 

Og de her at cykle hjem på. Fyldt med nutella. Lige lovlig heavy, men duftede konge.

 

Søndag. 10. februar. God morgen tur og så hjem og tale over whats app med det engelske par, der skal overtage huset. Et rigtig sødt par, der var lykkelige for, at det kunne lade sig gøre. Og vi er jo lige så glade. Godt at få sat ansigter på hinanden. Kalle var lige hjemme og vende. De var en gruppe venner, der skulle på St. Kilda Festival.

 

Farvel til Kalle. Vi pakkede bilen og tog til The Dandenong. Bjergrigtig smukt område, godt en times kørsel fra Melbourne. Mission: Søren lufte cyklen.

 

Mens Søren cyklede, gik jeg tur i Botanical Garden.

 

Gik ud til deres fine udsigtspost og havde en lang snak med Sava, der ringede. Til det her view.

 

Meget australsk blomst.

 

Her i spring.

 

Kaffe to go….tog en krig for den unge fyr at lave kaffe, men vi havde god tid jo og himlen var blå. Søren var tilbage fra god cykeltur.

 

Fandt et fint spot til kaffe og madpakke. Kørte tilbage mod Melbourne ved firetiden.

 

Huset fuldt af sleep-over og St. Kilda Festival drenge. Isaac og Enrico blev og spiste med. Pasta med look alike kødsauce (soya mince). Når musikken spiller, er der ingen kød-elskende boys, der opdager noget. Kalle fik os lokket til Iqbal Farooq film om aftenen.

 

Mandag. 11. februar. God eftermiddag fra taget på Coles.

 

Hvilket betyder: Stor shoppetur i bil. Stadig til at holde ud at shoppe…men KUN fordi det er down under. Kalle og Isaac var sammen. Søren til tennis. Kalle og jeg lavede lektier. Hverdag i Melbourne….dejlig hverdag.

 

Tirsdag. 12. februar. Først til fys fra 9-10. Så på biblioteket og arbejde med udebane…Godmorgen mandag. Havde aftalt kaffe med Sava, og selvom det haglede ned, var det op på cyklen og af sted.

 

Kaffe med Sava. Hendes skole lige overfor. Pause i regn.

 

Kalle var til Taekwondo, Søren kørte dem. Nåede lige suppe sammen, før jeg tog i Bookclub. Årets første møde i det nye år. Vi fik den første bog. Dejligt at se alle igen. Vi var fuldtallige. 10 stk. Ses om en måned.

 

Hurtigt hjem for skulle mødes med Sørens kollega Olivia, som jeg har hørt så meget om. Dygtig læge fra Filippinerne, der er på afdelingen i seks måneder og arbejder tæt sammen med doktor SF. Vi havde inviteret hende med i biografen i Yarraville Sunset Theatre. Vores yndlings. Isaac sov hos Kalle. De var home alone.

 

Vild og fantastisk film. Libanesisk og krøb under huden. Hovedpersonen slæber sine forældre i retten for at have født ham, for at være de forældre, de er!

 

Onsdag. 13. februar. Svømmede tidligt i dag. Opdagede, at den forkerte podcast med Anna og Karla var gjort parat til udsendelsen i dag, men kunne ikke gøre noget. Skulle mødes med Cathrine O´Leary uden foran Chin Chin. Vi ville forsøge, om der var plads. Det var der, ingen 100 meter kø i dag. Dejlig mad. Meget af den. On me. (Det viste sig, Mik skrev, at der ikke havde været plads i udsendelsen til SP, så held i uheld…den rigtige Anna og Karla kommer på i næsten uge).

 

Catherine og jeg tog så ned til NGV for at se Maurits Cornelis Escher udstillingen. Hollandsk billedkunstner. Cathrine havde booket en guidet tur, men vi kom lidt for sent, så de var gået igang. Vi klarede dog fint udstillingen uden hørebøffer. Han mindede mig så meget om illustrationerne fra “Opfindelsen” Hugo Cabret. Som jeg har læst nogle gange for drengene. Eventyrlig litografier.

 

Kalle sov i halvanden time om eftermiddagen (måske ikke liiiige overholdt den sovetid, vi havde aftalt med the boys i går) og lavede engelsk skriveopgave, da han vågende. “Skriv om en særlig oplevelse i Australien”. Han fortalte om, da han startede på APC og ikke kendte et øje, ikke kunne tale engelsk, hvordan Nate, som en af de første hjalp ham og inviterede ham med til futsal, der så blev indgangen til de gode drenge, som Kalle nu også er venner med. Søren var længe til tennis i dag. En sejlivet double, som ham og makkeren vandt.

 

Torsdag. 14. februar. Cyklede over for at interviewe Seda. Savas kollega, som jeg dels kender fra vores indiske cooking-seancer og fra Climate for Change mødet hjemme i stuen. Så i OP. Kalle til taekwondo. Søren havde god dag på arbejde, de virkede de 3D scanninger. Her er jeg tilbage fra den 400 meter daglige svømmetur. Lånt Kalles surf towel. Salighed.

 

Søren er inde på optagelse.dk. Der er snart deadline for optagelses-dokumenter til Mads, der søger på GG, Gladsaxe Gymnasie. Meget ringe hjemmeside og Søren måtte ringe til Danmark og support-linjen for at få hoved og hale. Booket billetter til graffiti-tour på lørdag.

 

Fredag. 15. februar. Først på markedet og handle ind til springrolls. Ville finde Pia i nuts shop, som jeg skulle interviewe til OnStone. Hun er der igen på søndag, lød meldingen. Tog ind til Federations Square for at se mere af “The Clock”. Halvanden time denne gang. Søren meldte fra. Sad med rettelser til artiklen.

 

24 timer non-stop filmklip fra tusindvis af film. Seks ansatte har arbejdet tre år på at finde filmklip, der viser minut for minut døgnets 24 timer. Film på alle sprog og fra hele verden. Søren kørte Kalle og venner til og fra Futsal.

 

Fredag køn aftenhimmel. Endnu en.

 

Lørdag. 16. februar. Kalle først til taekwondo og blev så hentet af Enricos forældre. Enrico holdt fødselsdag – hele dagen. Inkl. overnatning. Først var de til paintball. Søren og jeg cyklede afsted mod Fitzroy, liiiiidt for sent på den. Jeg skulle også lige nå Farmers Marked efter rasberry jam.

 

The boys snart i action. Til fødselsdagen.

Galleri med meget grafitti kunst. Her i baggården.

 

Den her banan ser man overalt, når man først begynder at kigge efter. Det er den street-artists mark. Husker ikke hans navn.

 

Fruen beundrer den her…

 

hende her…

 

This lady…

 

her too…

 

Og hende her…det vilde her er, at først gennem mobilkameraet ligner hun et ansigt, uden mobilens linse ser man bare hvide farveklatter. Kunstneren har altså villet have os, der ser på, til at kaste så meget opmærksomhed på hans værk, at vi foreviger det. Først der ser vi det rigtigt. Fedt lavet.

 

Sådan så det billedet ud. Når øjet ser uden mobilen.

 

 

 

Fyren her kører rundt på sit skateboard, fortalte Barek. Laver de her hurtige fortovs-tag. Der er meget mystik omkring ham. I lang tid troede mange, og gør stadig, at det er nogle out of space hemmelige kodetegn. Men not!

 

Vores guides værker, klistret op tilfældige steder (ikke tilfældige for ham). Han sidder, mens han ser film, og tegner i gamle bøger. Tager så rundt i byen med en spand lim.

 

En til Barek.

 

Ham her ses også over alt, når man pludselig bliver obs.

 

En til af hans.

 

Der findes OGSÅ kvindelige street-artists, bare ikke mange af dem. De her ansigter er commercial. Dvs. bestilt arbejde.

 

Ham her er en legende i miljøet. Laver sine værker i sten. Sætter dem fast med cement. Under den røde sten ligger en mønt. Bliver ved med at ligge der, fortalte Barek.

 

Endnu en. Dødningehoved-burger. Kommentar til fastfood industrien. Den sorte dims er en snylteper, smil. Kan ikke huske det australske udtryk, han brugte. Men snylteren er artists som ved, at hvis han/hun kliner sig op af kendisser, så kommer de med på folks billeder.

 

Snylte eksempel fra Lenes og min graffiti-tur i Melbourne city i januar. Fyren med den store tuschtegning kliner sig faretruende tæt op af mesteren himself: Banksy. Den pink gør det også. Er afbilledet på tusindvis af fotos all over the world, når man googler Banksy.

 

Det her tag findes rigtig mange steder i Fitzroy, når man kigger efter.

 

De røde mursten er malede på. Så ret ægte ud.

 

En kvindelig street-artist, taaataaaah, som vores guide, var ret vild med. Han havde til gengæld ikke meget til overs for de graffiti-fyre, der har tagget på hendes værk og ISÆR ikke de dansende ud for hans hånd. Hver gang han kommer forbi, fortalte han, skraber han lidt af dem. Han skrabede to hjørner af på vores tur og fortalte, at han ikke fattede, hvorfor det dansende par til venstre, der oprindelig stod under en paraply (skrabet væk nu) ikke var placeret under vandhanen. Ville have været det right place to put it, understregede han.

 

Efter endt super tur, var der et glad vin eller øl i rooftop-baren tæt på Fitzroy markedet. Besøgte det her baggårds-galleri bagefter.

 

Hov, den her må med. Alle street-artists moder – fader, fik vi forklaret. For han er en mand. Amerikaner, en af de første og største tilbage fra 60erne. Inspirator for streetart kulturen i Melbourne.

 

Et styk burgerrestaurant i skyen. Vi tog elevatoren op for at se stedet an. Tænker på at Kalle skal med herud en dag.

 

På cykelturen tilbage op til Gertrude Street kørte vi forbi boligblokken i Colinwood. Betalt arbejde af en dyr kunstner, som Barek ikke havde meget tilovers for. Eller måske handlede det ikke så meget om kunstneren, men mere ideen om at bruge en halv million på at dekorere et socialt boligbyggeri, men så IKKE give en krone til forbedring af forholdene i og omkring det trøstesløse sted.

 

Eftermiddags-kig ind i trans-land. En bar på Gertrude Street. Han/hun var vældig underholdende og under alle bæltesteder.

 

Og så fik herren og fruen fine hatte, hos Allan i Getrude Street. Havde en lang snak med ham. En del om NT og Darwin, hvor Søren skal op lige straks. Lavede fejringsdrink, da vi kom hjem. Ikke af hattene, jo også af dem, smil, men mest af alt skålede vi på årsdagen på 112 Esplanade West. Tænk at det er et år siden i dag, at vi flyttede ind.

 

Søndag. 17. februar. Nu med hat.

 

Stereo. Perfekt i Melbourne sol. Vågnede tidligt. Afsted til perfekt svømmeday i Bayen. Kalle kom hjem ved tolv-tiden fra fødselsdag. Overtalte Søren til tur i MSAC. (Svømmestadion) sammen med Enrico. Vipperne var åbne. Jeg tog på markedet for at købe ind til picnic og pizza. Søren sad nogle timer på boathouse, mens drengene fik svømmet af. TOTAL træt Kalle fik halvanden times søvn før udflugt til ZOO.

 

Koncert med madkurv. Vi kom derud ved femtiden, linede op i køen, så vi var klar til halv seks og åben ZOO.

 

CAT EMPIRE meget lokalt Melbourneband med total danserytmer og gang i den. Tilsidst i koncerten stod samtlige 3000 mennesker op og gyngede med. Der var folk i alle aldre fra spædbørn til bedsteforældre.

 

Intens og glad stemning. Lun sommer aften, når den er bedst. Jagten på billetterne i dagene op til var det hele værd. Søren havde hørt fra sin kollega Alister, at de bare skulle opleves. Og det skulle de.

 

Mandag. 18. december. Svømmer daglige tyve baner. 400 meter. Elsker det og har efterhånden opbygget en evne til ikke at ramle ind i andre. Har den for mig selv. Godt for skulder og soul.

 

Sad med lydfil til min 50 års. I mål. Næsten. Se fisken til sidst. Det er musikudgangen. Forbi Julie til kaffe. Søren fik kommentarer på artiklen fra Stephen, så nu kan sidste fase sættes ind. Søren var til svømning, jeg lavede indisk ret, den gode med kartofler og blomkål, der så bare IKKE blev god i dag. Alt for stærk. Æv…Mads ringede og vi talte længe. Skønt. Dagens lyspunkt.

 

Tirsdag den 19. februar. Kom i tanke om i går, lige før godnat, at jeg havde sagt ja til fys-tid allerede kl. otte. Så afsted med mig, computer i tasken, så efter timen var det gensyn med St. Ali.

 

Damed good kaffe.

 

Kalle fik den geniale ide, at vi skulle se VM i håndbold, smil. Kampen vi aldrig så live. Yeaaaaaaaahhhhhhh Daaaaaaaannnnmaaaaark!

 

Onsdag. 20. februar. Søren snart på vej til Darwin. Afsted med Uber 17.30. Kalle og mor så De Fem. Tysk synkroniseret film på Blockbuster, hold nu op. Sgi længe siden jeg har set og synkroniserede versioner. Barndom i Sdr. Jylland. Alt på tyske kanaler, der ikke var deutsch, blev oversat.

 

Up here!

 

Torsdag. 21. februar. Er startet på fys-træning sammen med tre andre. Jacinta guider os igennem øvelserne. God og effektive 45 minutter. Så på cyklen og i OP. Tallene er fra tavlen i OP-shoppen. Altid nogle måneder bagud, salgstallene, men imponerende, hvad der sælges fra butikken. ALT er doneret. Kalle til taekwondo. Skrev om han måtte sove hos Lane. De skulle til svømmestævne i morges, så mor “det er jo ikke en normal skoledag”. Jeg gav efter til sidst var home alone.

 

Kig til Søren i Darwin. Besøgte Graeme på hospitalet, ham der har inviteret og også skal med til Tiwi-Island i morgen. Sørens tur findes også her på udebane. Skriv efter kode, hvis du gerne vil læse med.

 

Fredag. 22. februar. Kalle kom hjem efter svømme-tøj og madpakke. Søren sendte de første billeder fra Tiwi. Jeg talte længe med først Mette, så Mik (talte Karla og Anna kommende video). Himmelblå fredag. Mødtes med Jenny fra OP-Shoppen til kaffe.

 

Jenny er mode-queen i OP-Shoppen. Bruger alle sine timer på at gå rundt og dulle stativerne. Vi arbejder sammen hver torsdag. Utrolig sød kvinde.

 

Kalle spillede to gange futsall-kampe. Neal kørte. Om aftenen havde han igen sagt ja til barnepige-tjans for Maya, Isaacs lillesøster, mens forældrene kørte til basket. Kalle blev kørt hjem af Nikki. Klokken næsten halv ti.

 

Og skift over til gemalen. Fløj i den her.

 

Retning mod Tiwi-Island, to øer nord for Darwin, hvor 90 % af indbyggerne er aboriginals.

 

21 patienter mødte frem. Søren fik lov til at se dem allesammen i ørerne.

 

Lørdag. 23. februar. Mehret, som jeg mødte da jeg lavede #the100daysproject har ringet flere gange for at invitere mig til markeder, hvor hun lavede etiopisk kaffe og mad. Lørdag formiddag havde jeg tid, før afgang til Black Rock og Stinus atten års fødselsdag. Markedet var ved kirken, tæt på markedet, hvor vi mødtes første gang.

 

Her er hun sammen med sin svigerdatter. Da jeg kom havde de ikke lavet prisskilte, så jeg spurgte forsigtigt, om deres mad da var gratis. NO NO, sagde Mehret forbløffet. “But maybe you should make a sign then”, forslog den kvikke dansker. Og så kom der ellers priser på bordet. Kalle var til taekwondo og så over til Enrico, hans mor ville sørge for at bringe dem over til Nate, der holdt fødselsdagsfest i taekwondohallen. Kalle havde fået lov til at tage til Nate og ikke Stinus fødselsdag. Og Søren jo også fløjet fra reden.

 

Her er det fødselaren. Jeg tog toget til Sandringham fra Flinders. Sava hentede mig.

 

Så hjem til sidste forberedelser, før gæsterne kom kl. fem. Her er det eatable table, der er under opbygning. Sava og Vigga.

 

Stinus og morfar hænger guldet op.

 

Mormor havde lavet sang til Stinus. Stor jubel blandt især de australske gæster, der jo ikke er vant til den tradition. Fedt at synge sammen. Det var en ufattelig dejlig aften, hvor jeg selvfølgelig savnede mine mænd MEGET.

 

Kig til Søren i Darwin. Guided tur på Rådhuset inkl. krokodilleskind på mødebordet.

 

Museum for Flying Doctors.

 

Få timer efter, ved solnedgang, er der optræk til tyfon i Darwin. Ret vild oplevelse, fortalte Søren, vel hjemme igen.

 

Søndag. 24. februar. Jeg kørte med Sava, Stinus og Vigga ind til byen kl. 10am. Efter skøn morgenmad i solen på terrassen. De skulle i Danish School og undervise. Kalle var lige kommet hjem. Han fortalte om festen i aftes. At Yianni havde brækket håndledet efter bare 20 minutter. Taekwondo-tricks, der blev leget lidt for voldsomt med. Ups. Kalle mente, at han havde brækket storetåen, så øm den var! Godt at lægen var på vej hjem fra NT.

 

Kalle lagde sig ind for at hvile sig. Sov og sov og sov. Vågnede første gang efter fire timer, fik lidt mad og lagde sig så ind igen. Snorksov igen. Da jeg skrev sammen med Enricos mor senere og luftede bekymring om al den meget søvn, om den mon havde noget at gøre med tåen, fortalte hun, at også Enrico havde sovet stort set hele dagen. Om jeg vidste, hvornår de var kommet i seng. No! “6am”. Det vil sige, godt to timers søvn havde de fået! Søren kom hjem. Skønt at have ham i hus igen. Ingen brækket storetå!

 

Mandag. 25. februar. 3. og sidste, troede jeg, thai-cooking session med Bee og Julz. Men der viste sig at vi tager en til i marts. Her på cykel-vej til Elsternwick.

 

Dumplings denne gang.

 

Bee havde sin veninde Tina med. Også fra Thailand og gift med australsk mand. To gode kokke og læremestre i dag. Luksus.

 

The full menu. Jeg havde champagne med til damerne.

 

Endnu en St. Kilda hot dag. Mit for-dæk strejkede, lige da jeg kom til promenaden. Måtte parkere cyklen og gå hjem. Søren og Kalle hentede den senere i bil.

 

Kalle så på os ved sektiden, lys i øjnene. “Mandag, half price hos Mr. Lawrence.” (PIZZA) Og vi hoppede lige i fælden og tog bilen derned, fordi der skulle hentes cykel senere (og handles i Coles, hvis vi orkede). Her udsigten fra Mr. Lawrence.

 

Forunderlig aften. Efter pizza hentede Søren og Kalle cykel, og jeg meldte mig frivillig til Coles. Drengene kørte forbi og fik mig og poser med hjem i seng.

 

Tirsdag. 26. februar. Søren skulle ud på Royal Childrens Hospital i dag, og vi talte om, at jeg skulle cykle derud og møde ham ved middagstid. Eller tage tram. Det er sådan et fantastisk børnehospital, har Søren fortalt flere gange. Men dagen løb for hurtigt. Sad med lydfil til The Sustainable Hour i morgen. Blev ikke i dag. Ved to-tiden ned til himmelblå.

 

..og god kaffe. Havde glemt keep-cup, så fik lov at låne krus i The Pineapple Cafe på hjørnet af Victoria Avenue. Bedste Banana-bread sted. Kalle til Taekwondo. Søren kørte, så forberedelse til matematik test i morgen. Kalle havde humanity test i dag. Gik ok, mente han. Jeg fik dag til dag – januar færdig.

 

Onsdag. 27. februar. Lidt gået i hi i forhold til at fotografere bilkorts-biler. Men her er lige en gul. Computer timer. Lydfiler, udebane. Søren var til tennis. Kom sent hjem. En lang tovtrækker af en double igen. Tror sgu de vandt. Ja, men knebent. Var ude i tiebreak.

 

Pludselig var de her hele bundtet.

 

Enrico, Isaac, Lane, Julian, Nate and Kal.

 

Torsdag. 28. februar. Dejlige svigermors fødselsdag og 36 grader i Melbourne. Først til fys-træning, så i OP-Shop. Kalle og venner i poolen og så til taekwondo. Søren og jeg i poolen senere til dagens tur. Om aftenen holdt gemalen Tiwi-foredrag med billeder kørt op på fjernsynet. Vældigt. Jeg talte med søster Mette, og aftalte datoer for hendes tur down under – 16. april til 2. maj. Kommer noget af tiden sammen med veninde Annette og søster. Så ufatteligt dejligt det bliver.

*

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *