Dag for dag – maj

Det er blevet efterår. Søren og jeg løber i Fawkner Park tirsdag, mens drengene træner fodbold, og her ser vi jo, at årstiden er kravlet op i alle træer. Det er så fint og minder om efteråret derhjemme – nuancer af gult, rødt og brunt i forening.

I har lige nu knasende sprøde tulipaner og anemoner i tæpper. Ønsker jer en dejlig maj. Min yndlingsmåned. Fødselsdagsmåned, jo! Smil. Jeg har ønsket mig tur til Sydney, og gaven er bestilt. Glæder os! Det bliver weekenden efter flagdagen, da der er en særlig lys-festival, vi gerne vil se.

Her er stadig forunderlige blå og solrige dage, men også blæst, koldere og regn. Vi holder vejret, for hvornår kommer den vinter, de hele tiden fabler om? Det verdens bedste er dog, at vores hus kan blive varmt. Frygtede lige i nogle dage, at det var nødvendigt at gå i dyne 24/7, men nej. Heat on virker! Velkommen til femte måned – med paparazzia-Lene bag roret.

 

Mandag. 1. maj. Julie og Camilla (også dansk) havde inviteret mig med til Daylesford for at se efterår. Da jeg ankom på min cykel holdt denne her øse uden for Julies hus. En Crystler, Camillas viste det sig at være! Fik lov til at sidde på forsædet! Dagen var sol, Julie lavede god kaffe til turen.

 

Der var så kønt dernede. Vi kørte 1 1/2 time ned til Daylesford sø og gik turen rundt.

 

Så lidt videre til Hepburn Mineral Spring Reserve, et spa-sted, hvor vi sad på cafe i solen. På vejen hjem kørte vi omkring en lille landhandel og cafe i Glenyon, der var langt ude på landet autentisk. Hyggelig dag. (Camilla og Julie som modeller).

 

Herr og fru løbevest. Lun aften i South Yarra, Fawkner Parken.

 

Onsdag. 2. maj. Cyklede til South Melbourne Marked. Grøntsager og dagens ord.

 

Dagens ord på #leneoutzenfoghsgaard var CALM. Fik Sørens rolige hænder akkompagneret af Kalle til at bygge hus. Mads til guitar, fik “Smoke on the water” lektie.

 

Søren gider godt træne med fruen. Det er hun taknemmelig for. Investering i fremtiden.

 

Torsdag. 3. maj. OP-Shop tidligt i dag. Havde meldt mig til barbecue session på Albert Park High senere. Stod i donations området i dag – total Sisyfos, men jo et Sisyfos taknemmeligt arbejde. Det VÆLTER ind med gode ting, meget af tøjet er spritnyt, og den store storage-box bliver bare ved med at være fyldt og fyldt – ligegyldig hvor mange poser og sække, vi tømmer og prismærker. Midt i det hele fik vi bakker med jordbær til personalet (donation). I sidste måned tjente butikken 98.000 AU (ca. 430.000 kr.) til Sacret Heart.

 

Drengene fik fri allerede kl. 12.20 i dag, fordi der var åbent hus på Albert Park College. Kommende elever og forældre havde mulighed for at se skolen. Jeg havde meldt mig til to timers tjans i barbecue-standen. Hvidt toastbrød og grillede pølser (Opråb til bror Søren i Sdr. Jylland: SEND HØJER PØLSER!!!) – pølsemagere, det er de bare ikke hernede!

 

Drengene cyklede alene til fodbold. Søren havde skypemøde med Oticon, hvor flere fra afdelingen deltog. Måske der kan findes en vej til samarbejde? Søren hentede boys og cykler hjem i bil. Vi er begyndt at se en aboriginal serie på Netflix: REDFERN (foregår i et ghetto-område i Sydney). Serien er instrueret af aboriginals og med indigenous skuespillere.  Interessant og foruroligende.

 

Fredag. 4. maj. Endnu en tidlig op Arsenal morgen og endnu en tabt kamp. Tabte returkampen mod Atletico Madrid.

 

Rain, lots of it.

 

Så prøver vi en ny udbyder…ventede på indermanden (de er ALLE sammen indere, operatørerne, der kommer ud) hele formiddagen. TPG denne gang. Lad det være sagt (skrevet) med det samme. Australien har ikke et særligt speedy gonsales internet, især ikke hvis man har knejte (navnlig Kalle), der gerne vil spille playstation med venner. Tror desværre (heller) ikke, at denne forbindelse udløser mirakler. Men so be it. Skik følge eller land fly! Vi får bare ikke bedre net hernede.

 

Søren viste  powerpoint-show (Oticon) for drengene. De hang på, men ikke nemt at forstå. Så Hobitten, den sidste i trilogien.

 

Lørdag. 5. maj. Kalle var inviteret til sin første fødselsdag hos Jakes fra klassen. Arrangementet bestod i: Møde kl. 11am i biografen. Aflevere gave (30 dollars pr. næse, vildt mange penge syntes de danske forældre, men den var god nok, tjekkede med flere forældre). Ind og se film med lille popcorn. Købekagestykke på vejen ud af biffen og så farvel og tak for i dag. Søren kørte Nate og Kalle ind. Nates forældre kørte hjem.

 

Mens Kalle var til fødselsdag og Mads ude med Mik og Jedda, løb Søren og jeg tur langs vandet, til venstre i dag. Forbi færgen til Tasmania, forbi Gatehouse og langs stranden ud mod Williamstown. Super fin rute, men alt er jo fin, når foroven er blå. Kunne lige nå frokost (lukkede kl. 3pm) på den lokale Hanoi Mee, især kendt for sine cocktails! Dumpling-suppe og bear.

 

Stor aften! Melbourne Victory (vores soccer hold!!!) spillede finalekamp mod Newcastle i Newcastle, nord for Sydney. Hvis kampen var endt i Melbourne, havde vi været der, men det blev til hjemme-bio. MELBOURNE VICTORY vandt pokalen i Australian A-League for femte gang. (2-1).

 

Søndag. 6. maj. Drengene havde ingen kampe i dag. Det måtte udnyttes, og vejret var med os. Vi stod tidligt op og kørte mod Yarra Valley og Toolangi. Målet var Wirrawilla Rainforest. Vi har hørt meget om Yarra Valley, et af Victorias spisekamre – fyldt med vinmarker. Det var en utrolig køn tur ned, hvilket billedet ikke helt viser, men det eneste jeg fik fra vejen.

 

Søren havde brugt lang tid på nettet for at finde præcis den grusvej, der ledte os op til rainforest walk. Vi oplever igen og igen, at de bestemt ikke skilter med tingene, bogstaveligt talt, hernede. Det er om at gøre sit hjemmearbejde ordentligt. Vi kørte ca. 2 timer, og pludselig var den der, grusvejen, og vi kørte, til man ikke kunne komme længere. For enden lå parkeringspladsen med kun to andre biler. Vi tog turen på 8 km.

 

50-70 meter høje træer. Vores første gang i en regnskov hernede. Luften var kold og fugtig, trods solen, der kom ned mellem kronerne. Vi så ingen dyr, men hørte masser af fugle. Var helt alene. Fedt.

 

Gik på stier op og ned og på boardwalks som her.

 

Tarzan gange tre. Benene holdt. Super tur. Det tog de lovede tre timer og så hen til frokoststedet.

 

Efterår. Restauranten havde udsyn til bjerge og den her farvelade.

 

Mandag. 7. maj. Elsker den her båd  og hund. Skal have fundet ud af historien bag den.

 

Efterår.

 

Fik to ord til mit projekt i dag. Fra Joseph, Iraner, bosiddende i Melbourne de sidste tyve år: OCEAN, og fra Mary, oprindelig fra Tasmanien: CROSSWORD. Hun sad der i solen, som hun gør, hver gang den skinner, og løser kryds og tværs. Vi snakkede længe. Mary er 86 år og har arbejdet som housekeeper i rigmandshjem hele sit liv. Jeg fik hendes nummer. Senere gik jeg tur med Margaret, en ældre kvinde fra nr. 100. Livshistorie nr. to. Så privilegeret jeg er.

 

Mens drengene trænede fodbold, løb Søren og jeg parken rundt. Søren har længe gjort det, nu er vi to. Fawknerparken lignede det fineste efterår. Aftenen var lun, nyder så meget de ture.

 

Tirsdag. 8. maj. Daisy hed den. Stod uden for cafeen Rouse Street. “I love her more than my wife”, storgrinede ejeren, da han sprang ud af sin bil. Wifen var inde og købe kaffe til dem. Jeg fik også min og af sted langs vandet. Sol over land.

 

Onsdag. 9. maj. Cyklede ind til Federations Square og Flinders Street og hørte dem fra lang afstand. 100.000 var i gaderne, læste vi i avisen. Der blev demonstreret mod en ny skattelov, der blandt andet ikke forbedrer mindstelønnen, som fagforeningerne ønsker.

 

En afspærret Flinders Street. En af de måske normalt mest befærdede gader i Melbourne. Demonstrationen varede et par timer.

 

Torsdag. 10. maj. Søren og jeg skulle til møde på skolen, så Søren havde hjemmedag. Luksus…Kaffe og avis på en af de lokale favoritter: Mon Amour. Vældig french. OP-butik, men ingen fodbold i dag. Det øsede.

 

Fredag. 11. maj. Yoga. Fredagens treat. Indkøb og fyraftens wine hos Lisa og Penny, Søren til foredrag om DNA og kriminalitet. Det øsede igen. Søren købte regnbukser og havde detektiv-agtig cykeloplevelse (mere om det i historien: På vej ned til Touren) Mads tog til byen med Andy. Kalle spillede futsal-kamp med Nate.

 

Lidt forsmag på Sørens cykel-meritter.

 

Lørdag. 12. maj. Sealife Museum på Flinters Street. Længe talt om det. Med udsigt til regn tog vi tram 109 ind til Batman. Den vanlige rute.

 

Der var run på i dag (den røde er lige lettet). Polterabend, business? Folk stiger ud i høje hæle og butterfly. Fem-seks stykker er der plads til.

 

Nu følger en lille stribe. De er så fascinerende de havvæsener.

 

Ren kunst.

 

Hello there!

 

Der var en af de her glastunneler, hvor man går nedenunder svømmende hajer…

 

og rokker. Flydende pandekager.

 

Og den her lille Kaj.

 

Og ham her! Museet var en fin oplevelse, lige med undtagelse af Pingvin-området i bunden. Alt for mange pingviner på alt for lidt plads. Tø-sne og pool, der på ingen måde kunne indfri en lille hurtigsvømmers forventninger. Så 4D kortfilm – Ice Age variant – hvor der kom snebolde flyvende og vand sprøjtende ned fra loftet. Spiste på den lokale sushi restaurant om aftenen. Anbefalet af vores naboer. Komme igen sushi.

 

Søndag. 13. maj. Ta taaa. Mors dag (som om!) Hver dag er mors dag, mener drengene. Aldrig rigtig noget, vi har gået op i i familien Outzen Foghsgaard. I år var ingen undtagelse. Australierne går til gengæld rigtig meget op i det. Mødre i alle aldre og afskygninger bliver inviteret ud morgen, middag, aften. Søren ude at cykle. Tog selv ned omkring søen og løb. Bestilte kaffe (og avec). Var vel mums day.

 

Udsigt fra kaffe. Turen rundt om Albert Park Lake tager 35 minutter, hverken en hel eller halv marathon, men perfekt.

 

Sørens morgentur. Kørte kl. halv otte mod Sandringham, hvor han mødte Jan. De kørte så turen her tilbage, så gemalen var hjemme godt ni. Klar til at køre Kalle ud til Jesper, der er holdleder og har en Luca på Kalles alder. (Selfie ud for Brighton. Say no more!)

 

Eftermiddagsgåtur.

 

Kalle og Mads spillede uafgjort. Alle glade og flade…klokken er sen eftermiddag.

 

Mandag. 14. maj. Store thai-cooking dag. Julie fra OP-butikken og jeg talte for et par måneder om, at vi gerne ville lære at lave thai-mad. Julies veninde Bee er thai og kok, så i dag skulle det så være. Jeg skulle møde i Elsternwich kl. 10 (ca. 15 km. fra Port Melbourne. Kunne ikke finde den rigtige tram i CBD, så måtte praje en gul taxi med en chauffør, der  gav mig dagens ord, OPPORTUNITIES. Bee, Julie, Gary (hendes mand) og jeg startede med at køre til Springvale, hvor der findes et giga asiatisk marked. Det bugnede, og her var købere i hundredvis. Vi fik handlet. Trippede i hælene på Bee og kiggede godt efter. (Det er en Dragonfrugt på billedet. Ikke en særlig god smag, men flot ser den ud).

 

Bee. En mere tålmodig kok skal man lede længe efter. Outzen spurgte, så det halve kunne være nok, men ville jo være helt sikker. Menuen var Tom Yum suppe, kylling i grøn karry med kokosmælk ris og pompolo salat. Julie og Gary havde citrongræs, lemonblade og thai basilikum i haven. Tre vigtige krydderier.

 

Julie i gang med at rense rejer, Gary i baggrunden. Maden smagte fantastisk, og vi var fantastisk sultne. Jeg havde suppe og kylling med hjem til drengene. Nu skal det så bare snart øves og prøves.

 

Lige hjemkommet fra thai-slaraffen, ringede Sava. De havde en afbudsbillet til Missy Higgins. Australiens svar på Tina Dickow. Om jeg ville med? JAAAA. Cyklede en time senere til St. Kilda. En mild aften. Koncerten gik i gang klokken otte og hvilken en! Her ses de heldige. Sava i midten, hendes veninde Kate til højre og mig yderst. Så er det Vigga, Savas datter, og Kates mor på fløjen til venstre. Også hun var med på et afbud.

 

Koncerten foregik i Palais The Theatre i St. Kilda. Et smukt og nyrenoveret teater. Kan ikke ses på billedet her, men lysshowet var imponerende, og sangeren faldt jeg pladask for. Til at varme op var en anden kvindelig sing and song writer. Gordy. Også en perle. Alt i alt. Sikke en mandag. Søren kom og hentede kl. kvart over 11. Lidt for sent til hjemcykling.

 

Tirsdag. 15. maj. Søren havde hjemme-artikel-læse-dag. Jeg lavede min første lydfil så godt som færdig. Endelig! (Har bokset med en licens i ugevis, der ikke lod mig komme ind i lydredigerings-systemet). Det er dødsjovt, og der er MEGET at lære. Gåtur før drengene kom hjem.

 

Så faldt de sidste.

 

Efterår down under. Cafe Snow White, ny i området. Manglede kun lige rensdyrskindet på gulvet!

 

Skulle egentlig have vist en eminent parallel-parkering, foretaget af Søren, men det fiser lidt ud i mørkt i mørkt, og hvor er de andre to biler? Ualmindelig svært at finde plads tæt på fodboldbanerne, den her var lige i øjet.

 

Onsdag. 16. maj. Tim og Jenny, vores genboere, havde inviteret os med på onsdagscykling med deres venner. De er en gruppe på ni, der har kendt hinanden siden de små klasser. I 38 år er de jævnligt mødtes med ægtefæller og børn. Nu cykler de en onsdag i måneden, ture rundt i og omkring Melbourne. 30-45 km. pr. gang. Skiftes til at lave ruterne. Vi var 11 i dag. Kørte 30 km af super cykelstier i områder, vi aldrig har været i før. Mødtes i Edinburgh Garden for enden af Brunswick Street, tæt på Sørens arbejde. Cyklede dertil og nåede en kaffe på vejen.

 

Stop efter 10 km. Kaffe og muffins.

 

De er overalt. Små hyggelige kaffesteder. Ligger i nowhere, ligner tit ingenting udefra. Tjek lige facaden her ovenfor!!! Colin fortalte mig hele deres friendship historie, mens vi drak kaffe. Lifelong, som han sagde. De tager på længere cykelture hvert andet år. Har blandt andet cyklet i Japan og på New Zealand. Til august går turen til Danmark/Tyskand. Gruppen på ni skal cykle København-Berlin.

 

Ja tak, vi vil rigtig gerne med næste gang. Så bliver det 45 km, sagde Tim. Vi er klar! Søren kørte på hospitalet for at arbejde nogle timer, og jeg fik et lift med Jenny og Tim hjem. Trætte ben.

 

Torsdag. 17. maj. Mens Søren og jeg, og IKKE mindst jeg, har mæsket os i god kaffe, muffins/banankage, dejlig cykeltur og cooking (mom) har drengene været til tre dages national eksamen. NAPLAN. To dage med engelsk, reading/writing, understanding og math i dag. Ikke et piv har vi hørt! Resultaterne er ikke offentliggjort, men bare det at de har gennemført fortjener en porsche som salut. (Vil senere være at finde i Horsepower samlingen). Efter endnu en kaffeaftale med nabokvinde Shawne i vores gård (IHAR NÆSTEN VÆRET FOR MEGET BALFALDERA I DEN HER UGE ) kørte jeg i OP-Butikken og drengene til fodbold.

 

Fredag. 18. maj. Både Sava og nabo Shawne har anbefalet bogen. En travl modejournalist havner udenfor Billund et år med sin mand, der ansættes hos Lego. Hun klær os på og af som befolkning. Efter sigende skulle den være både underholdende og tankevækkende. Hentede den på biblioteket i dag. Alle mand godt i land trods regn det meste af eftermiddagen.

 

Blomster til fruen i morgen (selvkøb) fra det aboriginalske ægtepar, der kører, fortalte de mig, to timer ind til markedet hver lørdag morgen med buketter.

 

Hjemmepresset juice fra en presser, der matcher sine produkter! Kalle tjekkede smagsprøver.

 

Blev hentet ved to-tiden af bil fra Sandringham. Kate og Sava var i den. Seda var kommet over til mig, kollega med Sava på St. Kilda Skolen. Hollie kom selv derude. Første dag på Indian cooking kursus. Fem kvinder høj og klar til vegetarian – fire retter på tre timer. Lærerig, sjov process i Seema´s house i Seabrook. Her er vi i afslutningsfasen. Udrulning af roti-bread.

 

Seema, vores indiske læremester, fortalte os sin historie, da vi tilsidst spiste. Hun er højtuddannet fra Bombay, men blev giftet bort til en mand i Melbourne, så ergo måtte hun følge ham. Havde ALDRIG før lavet mad, men “my husbond is a foodie” (madøre), som hun grinende fortalte, så hun måtte igang. Nu kan hun 120 opskrifter fra sin hjemegn, og hun kender krydderiernes indvirkning på kroppen. Der er flere hundrede krydderier i det Indiske køkken, hun lærte os om seks basale. Parret har to piger.  De havde lavet gaver, som de kom ind med, sammen med kagen, Seemas værk, akkompagneret af fødselsdagssang. Sikken dog!

 

Søren havde forberedt tapas til pre-fødselaren og Sava, da vi vendte hjem fra cooking. Jan og Vigga var kommet og Mike og Lisa kom lidt senere. Vi startede med globryllup i England. Harry met not Sally but Meghan.

 

Familien fra Sandringham havde bagt og bragt drømmekage – ønske fra fødselaren.

 

Søndag. 20. maj. Vågnede til dejlige hilsner på mailen. TAK og kaffe på sengen og bog. Efter morgenbord med fine breve fra mine tre og ekstra gave fra Søren – aften på restaurant Gingerboy, var det tid til Kalles kamp. Søren, Kalle og fødselslaren tog af sted. Mads skulle spille senere, langt pokker i vold, så blev på skansen. Her er vi lige ankommet til Fawknerparken! Blev mødt af vaskeægte Quidditch kamp. Frivilligt løber m/k rundt på kosteskafte og kaster bolde gennem ringe!!! Vejret var mildt. Parken i efterårstøj. Alt godt.

 

Kalles hold spillede uafgjort og fik de sædvandlige appelsinbåde og snakes (lange vingummi tofarvede slanger) i pausen. Også modstanderne fik samme omgang. Normalen!

 

Fik dagens ord af Charlietirace, der hjælper i forældrenes bod på South Melbourne Marked. Kørte derned et par timer, mens Kalle spillede Fortnight med DK. Hendes ord var “Smile”. “Because it makes me happy, when people smile”. Ikke et øje tørt! Og bagefter fik jeg massage hos Mary. Verdens salighed. Jeg forstår i den grad at feste, smil. Søren havde bilen fuld af drenge. Mads hold spillede en times kørsel herfra. Vandt stort, så vældig stemning hele vejen hjem, fortalte chaufføren.

 

Mandag. 21. maj. Timer på cafeen her (den med ild i pejsen). Mails og dagens ord fra Anna, der sad ved bordet ved siden også fordybet i computeren. “Juggle”….jonglere….om at holde tusind bolde i luften som småbørnsmor og fuldtidsarbejdende. Hun sad her, fordi hun havde haft et møde på børnenes skole (lå overfor) om morgenen. Bedre betale sig tidsmæssigt end at tage ind til byen. De skulle hentes allerede 3.15 igen. (Mens hun arbejdede kom to veninder forbi til hurtig kaffe og snak).

Tirsdag. 22. maj. Fawknerparken. Dagens løbetur, sæt igang. Elsker de ture.

 

Onsdag. 23. maj. Mads havde anden prøvedag i year 10. Tog den endelige beslutning om at rykke en klasse op. Skal gå, hvor også Kalle går. På Albert Park College i Danks Street går students fra year 7, 8, 10, 11 og 12.

 

Citroner i haven, tænk engang.

 

Torsdag. 24. maj. Mads og Kalle til atletik dag i Albert Park. Fulgte Kalle halvvejs. Fodboldtræning om aftenen og pakning til Sydney. Afgang 6.30am manyana.

Fredag. 25. maj. Sydney. På vej. Første Uber-tur i Australien, fungerede genialt og med meget snakkesalig driver fra Etiopien. Vi talte om, hvordan Uber i to år var dømt ude af taxi-organisationerne i Melbourne, men hvordan politikerne tilsidst bøjede sig og gjorde alternativet lovligt. Det hele foregår over en app, bestilling og betaling. Du skal opfylde to betingelser for at du kan blive driver. Have en bil, der ikke er over ti år gammel og have haft kørekort i bil min. et år.

 

Endnu en Uber ind til Bondi beach og havet. Denne gang var det en underholdende Inder fra Rajasthan. Vi talte om indien og om Sydney. Han anbefalede os en restaurant i Darlington. Indian cooking. Til frokost spiste vi bellisimo italiensk mad med udsigt til Bondi beach og surferne…(anbefalet af Lisas veninde) og gik så de 3-4 km til vores airbnb lejlighed i Waverly. Dejlig tur i sol, op, op, op. Udover at Sydney ligger til det rigtige hav, er her meget kuperet – modsat flade Melbourne, hvor der kan cykles.

 

Operahuset by night. Vi kom ind til byen ved femtiden og ventede på the big bang. Lysfestivalen Vived gik i gang en time senere. 10. 9. 8. 7….spot on! Fascinerende bygning og lysshow, glædede mig/os til at se huset i morgen i dagslys. Spiste indisk og kunne trille hjem.

 

Overfor Operahuset ligger Sydney Bridge…også den var oplyst og skiftede hele tiden farver. Vived kører tre uger hvert år fra kl. 6-10pm. I år var tiende gang! Ret overvældende og magisk. Tak Sava og Jan for anbefalingen.

 

Lørdag. 25. maj. Mens drengene sov smuttede Søren og jeg på tidlig morgencafe…500 m nede af vejen. Flat white. Waverly var en hyggelig lille forstad.

 

Senere tog vi turen Coogee til Bondi Beach, hvor man går langs vandet med udsigt langs kysten. Et must i Sydney, siger alle, og de havde ret.

 

Turen tog tre timer inkl. badning i rockpool i Bronte….

 

Denne her…med blikstille og isnende havvand. Vild oplevelse. Lå på kanten og spottede surfere. Kneb mig selv i armen. Spiste frokost på Bucket List, cafe ved Bondi strand (igen anbefalet af Lisas Sydney veninde). Var heldige med udebord i sol.

 

The beachwalk førte os gennem den her kirkegård med i alt 80.000 begravede, googlede Søren. Tænk en udsigt. Så må man da hvile i fred…

 

Og nu i dagslys. Endnu mere wauu. Kan næsten ikke holde den tanke ud, at Utzon aldrig kom tilbage til Australien og så sit Operahus færdigbygget. Det er så imponerende et bygningsværk. Troede ikke, at jeg ville blive så forelsket.

 

Ligger som havnens.. den som pilen peger på…omdrejningspunktet og naturligt samlingpunkt. Både Operabaren og trapperne er steder, man har lyst til at være og være længe…

 

Ventede igen på Vived og solnedgang for at slutte dagen med gåtur i en oplyst Botanisk have. Der var lys-installationer hele haven rundt. Mætte af indtryk, gode af slagen, tog vi hjem til lejligheden. Spiste og så film i stuens 120-personers sofa!

 

Søndag. 26. maj. Drengene var tidligt i gang. 4.45am!!! for at se champions league finalen mellem Liverpool og Real Madrid! Søren blev oppe, drengene faldt i søvn efter kampen og sov til halv 11. Vi gik igen på stam-morgencafeen. Familien kom  først ud af døren ved middagstid, så valgte den kortere sejltur til Zoo. Manly må blive næste gang.

 

Så spææændende lokale dyr…

 

og dyr fra overseas med den mest blærede udsigt.

 

Tigeren havde gemt sig. Det samme havde krokodillen!

 

På vej tilbage fra ZOO. Jeg sad i forstavnen og overværede en alenlang foto-session. Hele familien her (fem medlemmer) poserede skift og der blev taget min. 1000 billeder. Operahuset må været den mest affotograferede baggrund i verdenshistorien…ZOO var ok, men ikke overbevisende. Udsigten var. Og sejlturen var. Vi tager en længere næste gang.

 

Mandag. 27. maj. Verdens bedste afslutning på Sydney. 7 min. i bus tog det til Bronte Rockpool. Måtte bare tilbage og plagede drengene, der gav sig. Vi skulle være ude af lejligheden kl. 11, mod lufthavn kl. 12 så lots of time. De havde lovet overskyet, men solen kom i glimt, hvilket gjorde det til at holde ud…for KOLDT som is.

 

KOLDT men fuldstændig fantastisk…kunne bare ikke komme op. Rystede flere timer efter. Det blødeste, lækreste vand, hvis man kan taler om lækkerhed inden for vand…

 

Godmorgen Bronte og på gensyn. (Har allerede fundet vores næste Sydney-tur airbnblejlighed). Ligger lige ned til vandet med næsen mod Rockpoolen!

 

Nåede sørme også omkring Sydneys største OP Shop (genbrugsbutik) til Mads store tilfredshed…Kalle er i gang med at bestille Uber til lufthavnen. Tog også en hjem til Port Melbourne (billigste transport og fungerer genialt)! Vi er blevet Uberfans (tog os kun en weekend)! Vel hjemme ved godt firetiden.

Tirsdag. 28. maj. Mads tog af sted i samme retning som Kalle her til morgen. Første officielle dag i year 10. Jeg tog med Julie ind i byen for at købe gave til Tine. Er inviteret med til surprisedøgn fra lørdag til søndag. 10 kvinder, der skal i sommerhus sammen i Mornington. Købte gaven under Flinders Station – i en smykkebutik, som Julie havde læst om. Ville ALDRIG have fundet den uden anmeldelsen…lå hengemt, bag bulet port, men der var fine ting. Faktisk viste det sig, at designeren havde været i Danmark med sin kæreste for fire år siden, der havde optrådt i Østre Gasværk. Han var blevet inspireret af en dansk smykkekunstner til at lave sine uslebne diamanter (koster 1/100 del af slebne). Meget pudsig historie. He of course LOOOVED Copenhagen og Denmark, som de alle sammen gør. Dem, der har besøgt lilleputlandet i nord.

 

VI fik god kaffe og gik midtbyen tynd. Julie viste mig blandt andet State Library, hvor vi var til White Night i februar. Jeg troede dengang, at der kun var den ene store sal, men her er mange flere.

 

Efter løb og drengenes træning skulle Søren sportsmand hurtigt skifte til tennis outfit. Har sagt ja til en fast plads på mix double teamet i den lokale klub. Startede kl. 6.45. Vi nåede hjem og Søren havde god træning.

Onsdag. 29. maj. “Where is your happy place?” Halvvejs inde i mit lille instagram 100-ord-projekt har jeg besluttet at udfordre mig selv og dem, jeg møder, lige lidt mere og bad derfor dem, der følger mit projekt, om at sende spørgsmål.  Holdt lidt hårdt med at komme igang… Gik til stranden og tænkte, at her var det godt at spørge. Hun så så mild ud, hende jeg valgte. Stod på broen…Det blev et uventet møde. En samtale med en kvinde, der var inderlig ulykkelig og i første sætning fortalte mig, at hun ikke havde noget happy place. Ikke længere! Hendes søn på 42 år fik en hjerneblødning sidste år og kan nu hverken tale eller bevæge sig. Vi talte, og hun græd flere gange undervejs…mødet sad i mig hele dagen. Søren spillede klubmesterskab, første runde i single, om aftenen.

 

Torsdag. 30. maj. Stamkundehund i OP-Butikken. Har altid rottehaler. Sidder artigt og venter, mens ejermor går butikken igennem og finder en bunke. Fik flyttet min arbejdstid, så jeg også kan nå fodboldtræning torsdag (løb med gemalen).

 

Efter løb. Vældig tilfreds Søren, for han har opdaget, at han ikke behøver køre hele vejen tilbage til Kebab Hut, før vi skal til Futsal-kamp med Mads. Den lokale bod klare ærterne.

 

Menu hver anden torsdag i South Yarra Soccerclub! Havde godt en halv times tid før futsal I Westley Highschools sportshal.

 

Så med fra sidelinjen. Mads og co spillede mod et hold japanske sushi-kokke (ligende det). Sidste gang tævede de holdet sønder. I dag hed det 7-2 til Mads hold. Kalle fik lov til at komme ind i sidste minut. Nåede at lave en assist til Adam, der scorede. Sådan!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *