Dag for dag – marts

Så blev det 1. 2. 3. måned. Himmelblå med op til 33 grader nogle dage, få, men de er der. Kan stadig gå på bare tæer til poolen – et ret så fantastisk sted, den pøl – tænk at jeg skulle synes det om et aflangt hul i jorden fyldt med opvarmet vand…men det synes jeg, og vi. Er der tit. Prøver at svømme hver morgen. Fitnessrummet bruges kun af Søren og drengene.

Kan stadig gå på bare tæer, men bladene er begyndt at falde.

 

Torsdag. 1. marts.  Søren tog med drengene til fodbold, mens jeg gik i bookstore.

 

Luksus-treat, Søren kørte boys i bil. Kalle har life saving kursus hver torsdag eftermiddag, så mener, at han ville drukne (af træthed), hvis der skulle cykles.

 

Fik købt den første bogklub-bog i Avenue Bookstore. Lige meldt mig ind. Der er diskussionsaften den 22. marts. Kommet fra start i den, men bestemt ikke en nem premiere. SÅ fedt at komme igang. Glæder mig til discussion. Købte takeaway fish med fra Albert Park, da drengene skrev, at de var på vej hjem.

 

Fredag. 2. marts. Mødtes med gemalen i byen til frokost. Cyklede ind hele vejen langs tram’en. Den vej, Søren tager hver morgen. Fantastisk. Man er inde på 20 minutter på sikker cykelsti.

 

Min far spurgte forleden, hvornår det bliver efterår hernede. Måske ikke så nemt at se på billedet her, men de er begyndt at brunes og falde. Bladene. Ikke til at fatte, når temperaturen stadig når over 30.

 

Lidt højere oppe på Flinters Lane, bag flyderen, ligger Supernormal. En restaurant, som Sava sms’ede mig om, mens vi var på Museum of Immigration, tankevækkende museum. Kunne vi lige nå før hjemtur. Wow mad. Asiatisk fusion mellem japansk, thailandsk og kinesisk. Vi kommer igen.

 

Gary havde gjort opmærksom på en event på Gallery Magnet, fotoudstilling og fejring af det kinesiske nytår. Vi ville gerne støtte og købte billetter til alle fire. Men så skulle Kalle til futsal med Nate, Mads til en festival med Dudie, så det blev den ældste del af familien, der tog afsted. To timer med kinesisk musik, mad og dragon-show. Dejligt gensyn med Garys familie, hvor svigermor havde lavet mad til de 40 mennesker. Brast og kogt i dagevis. Rørende.

 

Lørdag. 3. marts. Skøn BBQ med Julie, Charlie og Freddy og Harry. Stevens hustru Catherine, (Steven, Sørens forskningsprofessor, var overseas), Sava, Jan og Vigga og Nels fra Danmark, der var i Melbourne en weekend (på arbejde i Sydney nogle uger). Vi havde Inviteret til kl. fem og aperol. (jubbi)

 

Nels (tv) og Jan. (Nels og familie boede i Sydney i tre år. De kom hjem for tre år siden. Vi kender familien fra skolen i Søborg. De små klasser.) BBQ på terrassen hele aftenen. Børnene var i poolen i timevis. Søren havde urpremiere på webergrill, overtaget af franskmanden. Jeg købte en grillstarter i Bunnings sgu, den anden dag. Kul og starter – der var engang og nu igen. Funkede perfekt.

 

Sava og Jan havde denne her beautiful made in Australia ceramic med til os. Motivet er før i blomst. Blomsten i glasset er motivet i blomst. De var forbi Botanic Gardens for at tyvstjæle en levende model. Så fin og poetisk den er. Skal have fundet ud af navnet.

 

Søndag. 4 marts. Efter tre timers forberedelse til Kalles matematik-test i morgen, GODT vi har Søren F, (Kalle var sej), tog vi på cykeltur til Williamstown på den anden side af broen. Mads var sammen med Max, de skulle sejle. Den røde, gamle pram, der fragtede os og cyklerne frem og tilbage.

 

Udsigten fra Williamstown-siden. Nåede en times cykling, strid modvind ud, og dobbelt så hurtigt tilbage. Kanelsnegle (medbragte fra i går) og fresh coffee på bænken. Lovely. Luksus at have Kalle for os selv. Mads kom hjem lidt før os. Havde haft det rigtig godt, men mente, at han var under middel søstærk.

 

På vejen hjem var der free frisbee-gaming. Må være det, de taler om. Det grønne boathouse i baggrunden er der, hvor Mads har morgenundervisning om fredagen. “Han har da aldrig talt om den fantastiske udsigt, de har”, sagde jeg undrende til Søren, der tørt konstaterede, “du har drenge skat. De har andet at tænke på.”

 

Mandag. 5. marts. Formiddagstur til vandet – først forbi “Rock, paper, scissors”, bedste cafe om hjørnet…. a flat white please. 4 dollars.

 

Fruens læse-yndlingsspot. Den er vildt hamrende svær, min første bogklubbog (skal diskuteres den 22. marts): “Lincoln in the Bardo”. Abraham Lincolns 11årige søn Willie dør og bliver hentet til dødsriget, hvor han møder andre skæbner. Faren er i sorg, mens han regerer midt i en borgerkrig. Så langt er jeg med, men så heller ikke længere. Historien er skrevet som citater, opdigtede og hentet fra andres litteratur…springer i tid og sted. Følelsen af engelsk mellem hænderne er dog fantastisk.

 

Hverdag igen. Kalle tog sig en lille eftermiddagslur.

 

Tirsdag. 6. marts. Mouse in the house! Jeg stod på badeværelset, drengene var smuttet, og pludselig pilede den ind under døren. Fik et kæmpe chok! Jeg skulle mødes med Lisa kl. 10am, og hjemme igen, tre timer senere, VAR DEN DER STADIG. Pilede lige forbi mig, lige da jeg låste mig ind. Dyb indånding! Lod alle døre stå åbne i håbet om, at den fattede et vink med en vognstang. AVOID musefælde, GO OUT! Drengene tog til fodbold. Jeg holdt mig på terrassen. Musen væk, da de kom hjem. Phew!

 

Onsdag. 7. marts. Mødtes med Catherine. Stephen O’Learys kone i Collingwood. På kaffebaren “Proud Mary”. Vældig Melbourne berømt for sin kaffe. Hørt fra flere sider. Også Sava og Julie talte om den til BBQ i lørdags. Da jeg kom, troede jeg at det var løgn. Et absolut IKKE hipt sted. Der var ikke engang et skilt med navnet! That’s the secret behind the great coffee-places in Melbourne, betroede ejeren mig, they are hitten, but you find them, if you want to! Sådan! Så har man selvtilliden i orden. Det var virkelig god kaffe. Købte en pose sort guld med hjem til mig og gemalen.

 

Søren optager tale til sin mor, der fejrer sin 80års på lørdag. Vi tre fik også lov at sende en lille hilsen til søde, dejlige farmor.

 

The crew bag talen: Klipper, scenograf og lydmand.

 

Torsdag. 8. marts. Kvindernes kampdag! Så de to vinduespudsere på dagens morgentur. No longer a woman’s work! Mads var til futsal for første gang om aftenen sammen med Huan Carlos. Jeg tog til APC-parents meeting for at høre mere om behovet for hjælp til diverse arrangementer, som Albert Park Colleges forældre står bag.

 

Fredag. 9. marts. Forlænget weekend i Mornington Peninsula. Afgang kl. 5pm fra Port Melbourne. Første stop – to første nætter – lå i Bittern lidt uden for Hastings på østsiden af halvøen Mornington. Airbnb hos Andrew og Andrews søn og Andrews søns venner (og den store plastikbeholder med alle de tomme øldåser) og det engelsk/franske par, der kom lidt senere, og hunden og katten og alle campingvognene og bilerne og  fårene og de vilde kaniner. Private room betyder: Alt der er mit er også jeres, forklarede Andrew, og det skal jeg da love for. (Han var inde på vores værelse flere gange efter t-shirt og ur og andre personal belongings – til dagligt var det nemlig hans room, vi havde fået!!!) Huset bød også på en pool med udsigt, en trampolin under en basketkurv, hvor man kunne hoppe op og dunke, og store, sorte læderflydere med kop-holder og on-going Australian football på 500 tommers tv’et. Drengene havde en fest, især Kalle. Søren og jeg tog det som et feltstudie i private rooms – never again! Naturmæssigt var det et super smukt sted. Parret, der var der samtidig, talte vi meget med. De var fra UK, nærmest flygtet fra England pga. Brexit.

 

Her er det drenge i poolen. Springkonkurrence. Grillede bøffer på Andrews kæmpe gasgril, som vi spiste ude. Andrew og søn og ven hyggede foran tv’et med dåser.

 

Lørdag. 10. marts. Vågnede til den her.

 

Den skønneste dag i Mornington Peninsula. 32 grader, men til at holde ud, for det luftede langs havet. Først Lighthouse og af mange trapper ned til pot-holes, golf & pizza stedet, Gunnamatta beach og lidt af gåturen ud til spidsen af Port Neapean (havde ikke tid til hele turen). Fino afslutning på Rare Hare.

 

Vejen fra Lighthouse ned til potholes. Vi anede ikke, at potholene var der. Så havde ikke medbragt swimmers til det kolde gys, æv. MEN VI KOMMER IGEN, før vi skal hjem. Det har vi givet hinanden ama’r halshug på. Iført badetøj.

 

Her skal vi i. Næste gang!

 

Gunnamatta beach ved det vaskeægte hav. Indian Pacific, vild strøm. Konstante bølger. Koldt, men fantastisk vand. Der var kun ca. 150 meter, man måtte bade indenfor. Lifeguards reddede 400 fra at drukne bare sidste sæson.

 

Jesper, den danske fotograf, havde anbefalet restauranten Rare Hare, der lå ti km fra airbnb-Andrew. Super cool og skøn sted på en vingård. Mørket faldt, da vi kom, men vi kunne stadig se vinrankerne knejse. Fantastisk vino. Søren havde glædet sig hele dagen.

 

Søndag. 11. marts. Afgang fra Andrews aribnb og retning mod Phillip Island, det tog ca. en time at komme dertil. Gjorde holdt ved Moolamai beach og blev blæst igennem. Endnu en fantastisk strand, vrimler jo med dem. Vildt.

 

Udover billetter til penguin-parade var der også entrance til Koala Concervation Centre med i prisen. Det var en naturpark, hvor man kunne komme tæt koalaer og andre dyr. Gik på boardwalks, broer oppe i træerne, og kunne nærmest røre de bløde dovenrigger. Koalaer sover 20 timer om dagen, fordi de fordøjer ekstremt langsomt og derfor kun har lidt energi at gøre med. Heldigvis var mange af dem, vi så i dag, vågne. Måske fordi vejret var koldere.

 

Minigolf overfor Koala-parken. M mod K. Søren dommer. Vældig opfindsom bane med Georg Gearløs installationer.

 

ELSKER det billede. Søren har talt point sammen og udråbt Kalle som vinder. Kom TOTALT bag på Mads, regnede og regnede efter. Senere i bilen viste det sig dog, at dommeren havde regnet 10 point forkert!!!  Drengene stod faktisk lige. Men sikke en fest indtil det blev opdaget. Fest for Søren og Kalle.

 

Søndag. 11. marts. Tog til Phillip Island og boede i Romantic Cottage, som den hed i airbnb-annoncen. Var en stor smule skeptisk – var det nu too much (himmelseng og blondepuder). Men virkeligheden overgik billederne gange fem. Virkelig hyggelig cottage, total idyl UDEN wifi og ovenpå Andrew airbnb i Bittern var det lidt af et drømmested. Tændte ild i pejsen om aftenen og hørte kassettebånd!!! Der var også VHS, Supermand, (men gået i båndsalat). To minutter til den fineste strand.

 

En attendant Godot! Sad en time i sandet og ventede på paraden. Solen skulle jo gå ned først. Vi havde ikke fået nok varmt tøj med (kun tænkt på de 30 grader lørdag), heldigvis hang der en striktrøje i Romantic Cottage, ufattelig lidt køn (Kalle nægtede at jeg tog den på), men varm som det blødeste får.

 

Sidder med 900 andre og venter på, at de små pingviner skal komme ind fra havet. After sunset. Penguin-Parade, som det hedder, har man købt billetter til i forvejen. Det foregår på/i Phillip Island Nature Park. Bestanden er øget til 32.000 pingviner, (ca. 3000 kommer hver aften ind her) fra at den for 10-15 år siden var på nogle få tusinde. Takket være de penge, vi betaler for, fortalte guiden os, at se på. Der er gennem årene bygget boardwalks, som man går på for ikke at forstyrre pingvinerne, der har små hytter at overnatte. Det var rørende at se dem en efter en komme op, vente på hinanden, og så i mindre flokke vrikke ind så hurtigt som de små ben kan mestre. Lidt svært at se ordentligt i mørket, men man vænnede sig hurtigt. De er ca. 30 cm. høje og vejer et kilo. Den sjoveste var en lille fyr, der igen og igen kastede sig i bølgen. Surferdude, døbte vi den! Man måtte IKKE filme eller tage billeder, så ingen penguins på fotoet her, kun seagulls.

 

Mandag. 12. marts. Søren og jeg var tidligt på stranden, to minutter fra Romantic Cottage. Gåtur i blæst. Skulle være ude kl. 10, så ingen tid at spilde. Morgenkæf skulle selvfølgelig med. Senere hentede vi Mads og Kalle og tog en kort, kold svømmetur. Ingen vej udenom. Kun i!

 

Romantic Cottage kl. 9.20am. Skummet i jacuzzien løb fem min. senere over sine bredder, da det begyndte at sprøjte fra dysserne…ups! Grineflip, mens spande af skum skulle fjernes. Fra gulvet. (NB: HAR fået tilladelse af M og K til at lægge billedet op).

 

National Day, skolefri. Farvel til skøn forlænget weekend i Mornington/Phillip Island med besøg på cafeen Blue Bamboo i Cowes down town, anbefalet af Lisa. Smagte præcis som det skulle. Wow. Mads og Kalle fik varm cacao avec, kunne trille ud i bilen. 2 1/2 time retur til Port Melbourne.

 

Tirsdag. 13. marts. Cyklede til OP-shoppen på Grey Street for at se dining hall og de mennesker, pengene går til, når man arbejder som volunteer i Sacred Heart. Forsøgte også at finde Alison, anden volunteer, som jeg har mødt i Clarendon street. Vi har talt om at arrangere thai-cooking-lessons sammen. Så dining hall ikke Alison. På vejen hjem cyklede jeg lige forbi denne forårsbebuder – tænkte på jer i DK. Kæreste alle: Forunderligt forår lige straks.

 

Onsdag. 14. marts. Big boy på vej i skole. Har overtaget franskmandens sorte cykel.

 

South Melbourne Marked. MÅ bare derhen mindst en gang om ugen. I dag gjalt det living yeast (gær) – ikke nemt, ikke nemt – til burgerboller. “Saturday morning, got it there”, sagde pusheren og blinkede. Jeg reserverede 125 gram!

 

De er begyndt at brunes, men stadig varmt som en føntørrer nogle dage. Kølige morgener.

 

Torsdag. 15. marts. Tram til Gertruds Street. Returnere en køn, MEN behøves jo ikke nederdel! Kørte forbi Sørens hospital og vinkede. Bagefter i OP butikken, torsdag 1-5pm, fast vagt. Drengene droppede fodbold i dag, for Mads skulle spille tidlig futsal-kamp (indendørs fodbold) halv syv. Hans anden kamp. Søren og Kalle så på.Facader og gavle er udsmykket af lokale kunstnere og i mange tilfælde graffiti-malerne – bestilt arbejde.

 

Fredag. 16. marts. Fundet yoga sted i Bay Street. Skøn Slow Yoga. Forstår bestemt ikke alt, hvad der bliver sagt, men følger med så godt jeg kan og smugkigger på mine sidemakkere.

 

Prøvede bussen. Hurtigt og nemt. Gik lige fra Coles (supermarked, vores handle-sted) til Melbourne’s Queen Victoria Marked. Kæmpe stort, meget mere ramasjan og mindre charme end South M Marked. Solen skinnede og se lige udsigten til byen. Købte frugt, grønt og rose til terrassen.

 

Kalle havde sin første sleep-over fredag. Nate og Yianni, venner fra klassen. Gang i huset, poolen, play-station og korttrick. Awesome, som Nate (th) sagde flere gange.

 

Lørdag. 17. marts. Hver 3. lørdag er der farmers marked i Gaswork Arts Park. Her får man alt, lige fra biodynamisk vin, brød og pesto til hjemmelavet marmelade og fisk & kød. Piano-manden er fast inventar, sidder i midten og spiller Frankie-Boy. Bagefter til South Melbourne Marked og hente living yeast.

 

Kalle, Nate og Yianni fik lokket Søren til at give morgenmad på græsk-yoghurt sted med toppins!! (chokolade, honning, marshmallows). Søren nedlagde veto. Drengene fik kun lov at vælge fruit som toppings. Nate (i midten) valgte at køre pure quite boring yoghurt, som han kaldte det.

 

Drengene skulle i Luna Park med Vigga, så vi tog alle fire til Sct. Kilda, fandt Vigga ved bussen og de tre gik nu i tivoli-land, mens Søren og jeg havde alene-timer i området. Gik ud på Sct. Kilda Pear. Kaffe og bog på cafeen med udsigten her. 30 grader i dag. Mest overskyet og heldigvis blæsende.

 

Sava og Jan havde inviteret til aftensmad og badning i Sandringham efter Luna Park. Burger og den her fine Pavlova kage, australsk, som Sava havde kreeret. Var i trist limbo-land hele dagen på grund af min far. Han blev indlagt med en formodet blodprop/hjerneblødning aftenen før. Fik beskeden lørdag morgen (vores tid), og verden stod stille. OBS! (Ugen, der er gået, har været benhård. Lægerne har ikke kunnet stille diagnosen, og i flere dage gik ned bare ned ad bakke. Følt mig uendelig alt for langt væk. Gud ske tak og lov for messenger, der har betydet, at vi hele tiden har været i kontakt med DK. Mine søskende og Paula har været omkring min far, og min storebror er ikke veget fra hans side. Stædigt har han skubbet på, i samarbejde med min Søren, for at få undersøgt alle symptomer. Jeg har valgt ikke at skrive om indlæggelsen i dag-for-dag, for det ved jeg, at vil min far have det bedst med. Mandag den 26. marts: Vågnede til et billede fra min bror på messenger, hvor min far er på vej HJEM fra hospitalet. Det hele er gået så lynhurtigt, pludselig. Så lettet og glad lige nu. TAK alle skytsengle på jord og i himlen.

 

Søndag. 18. marts. Regnvejrsdag, hvor det senere klarede op og blev blå himmel. Sov kun lidt natten til søndag. I løbende kontakt med min bror Søren, der var hos far på hospitalet (10 timer bagud).

 

Mandag. 19. marts. Daglige treat. Tur til vandet.

 

Julie kom og hentede. Vi havde aftalt at se Ladybird i Yarraville Sun Theatre kl. 10. En biograf, alle har talt om. Viste sig at være en oase. Art Deco, caberet-agtig udsmykket med bløde, brune og brede lædersæder. Ladybird handlede om relationer. Mor-datter, forældre…så fin. Fandt urtepotter på gaden, da jeg senere gik tur. Perfekt. Manglede til rosen.

 

Tirsdag. 20. marts. Drengene have skolefri. Stuuur students-parents-speed-interviews. Vi skulle gennem 18 samtaler a fem minutter. 9 til hver. Foregik på Albert Park College. Vores samtaler lå mellem 3-6, (så Søren kunne nå på job). Og hvordan gik det så? Stor ros til vores boys. Keep up the good work! Tog på Kamel, restaurant vi havde fået anbefalet af Lisa, og fik Marrokansk delemad til BYO – bring your own bottle (vin).

 

Der var ikke plads i selve restauranten på Kamel, så vi fik solo-rum på første sal. “Så kan vi larme, som vi vil”, som Kalle konstaterede.

 

Onsdag. 21. marts. Søren blev i byen efter arbejde. Tog til en charity-aften med Thomas Sørensen (tidligere målmand i Sunderland og Melbourne City, nu talentspejder i Melbourne City) som vært. Sava og Jan er venner med Thomas og Maria. Thomas samler ind til børn på hospitaler. Cykler lige nu sidste strækning Melbourne-Sydney – som en del af indsamlingen.

 

De er der overalt. Dekorative mure, vægge, gavle. Elsker dem. Set på min efterhånden ugentlige tur til markedet.

 

Torsdag. 22. marts. Formel 1 i Melbourne. Hele området omkring Albert Park har været i undtagelsestilstand den sidste måned, nærmest. Formel 1, der hvert år køres i Melbourne, er et kæmpe setup, hvor der bygges et helt anlæg op fra bunden. Vi havde købt groundpass til torsdag, den første dag og tre dage før det egentlige løb. Var der kl. 5pm for at se porscher og ferraris dyste i et inferno af larm. Det var sjovt at se eller hmmm sjovt? Det var en oplevelse, skal vi sige det sådan! Skal nok bare prøves. Bedst på tv. Man mærkede støjen dunke i brystet ligesom til en koncert med mega høj lyd. I de to løb, vi overværede, kørte to biler galt. En sindsyg og en farlig sport. Kom til at tænke på filmen “Speed” om racerkøreren Nicki Lauder. Virkelig en fed film, der kommer bag om sindsygen. Så ham blive interviewet i forbindelse med Formel 1 – på lokal tv. Lauder, en ældre herre nu. Vejrmæssigt var det en særlig fin aften, 25-28 grader, vindstille. Skyline tegnede sig klart med et blåt, næsten tyrkis skær. Nød så meget cykelturen gennem byen.

 

Her var en af bilerne skredet ud af banen i et skarpt sving – ud på et savsmuldlignende område, hvor den sad fast og måtte hives fri af kranen. Back luck, løbet tabt.

 

Fredag. 23. marts. Yoga og det lokale bibliotek. Fik styr på lånerkort, bogklub og fundet Morris Gleitzman bøger. En af tøjbutikkerne på Victoria Avenue havde sat det her skilt på gaden. Føles helt forkert, når de taler om vinter nu. Ved jo at den kommer, men i dag var endnu en varm dag. Hårtørrer-varmt. 28 grader.

 

Fotograf Jesper, Carmen, Ava og Luca (familien, der havde inviteret os til barbecue på Australien Day i januar), kom hos os fredag aften. Mørket var faldet på, de var forsinket pga. trafikken. Spareribs, steak og svigermor Hannes kartoffelsalat. Dark & Stormy (drink) som velkomst – havde jeg glædet mig til hele dagen.

 

Lørdag. 24. marts. Jetfly in the sky med fascinerende fart og stunts. Find Holger! Den sorte streg i himlen, lidt under midten. Jeg tog 10 billeder, hvor jeg ikke fik den med. Så lynhurtigt gik det. Udsynet fra broen var perfekt.

Her er et link til showet –  indefra pilotens cockpit!

 

Lisa skrev om jetfly-showet i forbindelse med Formel 1. Anbefalede os at se det kl. 4.30 til 4.40 ved Albert Park. Vores naboer fortalte os lidt senere, at vi havde et endnu bedre view fra vores lokale strand og den lange bro. Vi cyklede derned. Himlen blå med sol på.

 

Det regnede hele morgenen. Var efterårsagtigt. Indtil godt tre. Så blå himmel. Skifter også i DK, men her er det vitterlig markant – fra efterår til sommer i løbet af få timer.

 

Søndag. 25. marts. Kevin Magnussen skulle køre Formel 1 finale. I anledning af Magnussen og co var der igen flyopvisning. Først de seks her (sorte pletter i det blå) og så jetjageren fra i går bagefter. Vi var på pletten på broen. (Magnussen røg jo desværre ud efter nogle og tyve runder – til stor sorg for min gemal. Troede jo lige…Miss Sunshine, så hvorfor ikke også Kevin?

 

Med Julie, Charlie og Harry (ved siden af Mads) og Freddie i biffen. Yarraville Sun Theatre, ligeså skønt som sidste gang. Drengene så Black Panter.

 

De voksne (Julie og Charlie før filmen) sad i sofasæder og så I, Tonya. Noget af en barsk omgang. Husker I historien og skæbnen Tonya Harding? Den amerikanske skøjteprinsesse, der blev falsk anklaget for at smadre konkurrenten og veninden Nancys knæ med en jernstang før en stor konkurrence. Hendes opvækst og skæbne var næsten ikke til at bære at se på.

 

Mandag. 26. marts. Vi var tidligt oppe. Mads skulle møde i Bay Street kl. 7am for at tage på tre dages camp med Land & Water-holdet. Wonga Park, to timers kørsel op i bjergene. Her skulle de klatre, sejle kajak, overleve i bushen, kravle i huler og waterglide. Andy og Mads, der delte telt, skulle have al deres mad med til Trangia-køkken.

 

Tog ind på NGV (National Gallery og Victoria) igen i dag. Til Triennial udstillingen med de 100 kunstnere, som vi besøgte for en måneds tid siden og kun nåede halvt igennem, slutter 15. april.Fotografen her hedder Myoung Ho Lee, født i Korea i 1975. Hans ide er at re-positionere træer for at vise, at hvert træ ikke bare er et anonymt, selvfølgelig element i naturen, men en unik skønhed, der forener himlen, jorden og mennesket, som han beskriver det. Jeg er benovet over ideen. Et hvidt lærred og træets identitet. Så enkelt tænkt og udført. Købte sushi med hjem. Kalle elsker sushi og sin tilværelse som solist.

 

Yayoi Kusama. Japansk kunster havde udsmykket en lejlighed med blomster og kaldt projektet for “flower obsession”. Vi fik alle en blomst, når vi gik ind. Der var i tusindvis af røde blomsterhoveder. Sjovt at være deltagende.

 

Tirsdag. 27. marts. Halvanden time i solen, før Kalle kom hjem fra skole, med hat, bog og skriveblok. Flat White fra den lokale. Jeg ved, ved, ved det godt. Jeg er et heldigt asen.

 

Onsdag. 28. marts. Ventede en time i solen på Mads turbus fra Wonga-Park. Så nogle horsepower biler i ventetiden og fik drukket god kaffe. Mads havde haft en god tur og overlevet trods regn i to dage. Vældig tilfreds med at være hjemme igen. Lå under dynen det meste af aftenen og så serier.

 

Købte easterbun (bolle med chokolade) til den hjemvendte søn. Et stk. bunny-ekspedient bag disken.

 

Vi har mouse in the house, stadigvæk. Dyb suk! Søren så den forleden pile ind under køleskabet. Nu skal der købes fælde. MEN VI HAR ALTSÅ OGSÅ NOGET ANDET, noget større end en mus, andet. Tirsdag morgen lød der høje kradselyde fra skabet bag vasken og opvaskermaskinen. Spooky lyde. En Wombat, troede vi straks, et særlig australsk dyr, mellemting mellem et egern og en kat. Da vi ringede til Debbie, vores udlejningsagent, mente hun dog ikke, at der var tale om Wombats, men nærmere om rats! Dem er der nemlig mange af, lød meldingen. HOLD NU OP! Der kommer skadedyrs-eksperter ud, men først om en uge. Very busy, lød beskeden. Vi hørte lydene igen om aftenen, men siden har der været stilhed. Biddet kom jeg hjem til efter turen til Prahan. Lidt stolt over, at den tog mit rugbrød og ikke bagerbrødet ved siden af!!!

 

Skærtorsdag. 29. marts. Drengene fik påskeferie i dag og helt frem til den 16. april, når term 2 starter. Kalle skulle sleep-over hos Nate, men med Søren og Mads til fodboldtræning ml. fem og syv. Jeg var ude at drikke kaffe med et bordfuld af danske og lokale kvinder og bagefter i OP-butikken. Elsker min tjans i OP. Mads kom lige hjem fra fodboldtræning, spiste og skulle så videre til Fussal. De vandt kampen, og Mads blev man of the match i dag. Scorede to mål.

 

Langfredag. 30. marts. Vores lille lokale kirke. Søren var ude at løbe, jeg til yoga og vi mødtes til kaffe på midten. Besøgte kirken på vej hjem, og den er altså sjov. Sikke en plantegning. Man kommer ind i kirken, til højre er etableret et kvadratisk rum (indrammet af skillevægge) i et syndig rod og med præstekjolen smidt over stoleryggen. (Se næste billeder) Kirkekontoret! Til venstre er placeret en sofagruppe med bord og masser af puder. Kirkekaffe! Det er også her toilettet har sin ind-og udgang. Døren stod pivåben. Så er der tekøkkenet, der ligger lige ved siden af toilettet og ud til kirkekaffe-sofagruppen. Gang i opvask og afrydning. Selveste kirkerummet: Alter og stolerækker findes i midten, og lige før stolene starter deres række, står et ekstra langbord med stole (til menighedsrådet – hvis man har sådan et).

 

Indgang. Messy kirkekontor. Langbordet står foran reolen forende. Praktisk opslagstavle ved kontoret. Nogle søgte en person til at gå med hunden.

 

Blød kirkekaffe-sofagruppe. Toilet til højre!

 

Kalle var hos Nate hele dagen efter sleep over i går. Vi andre tog ind til CBD. Uden planer. Vejret skønt.

 

Cykelstien, hvor Søren dagligt kører, går fra Port Melbourne ind til Crown Hotellet, der ligger i starten af South Bank – det lange strøg langs floden med masser af leben. Gadekunstnere, cafeer, restauranter, helikoptere der letter fra Batman Park og udsigt til Eureka, hvis man lægger nakken tilbage. Melbourne’s højeste bygning.

 

Langfredag. 30. marts. Tur op i Eureka Skydeck (297.3 m). Kalle var hos Nate, så vi var tre af sted. Fascinerende at få overblik over byen. Der faldt nogle brikker på plads (for ikke så geografiske Lene). Her er det Australian Open tennisbanerne og Rod Laver, center court. Til venstre ligger Melbourne Cricket Ground, det gigantiske cricket og Australian foodball stadium med plads til 90.000 tilskuere. Længst til højre (æggeskalsbakken uden låg) ligger AAMI stadion, hvor vi skal se Melbourne Victory spille mod Sydney Wanderers i morgen.

 

Hverken Søren eller Kalle er glad for højder, så jeg plagede om at komme derop, når nu Kalle ikke var her. Vidste at Søren kunne overtales. Gemalen klæbede til væggene rundt i Eureka, mens Mads og jeg var fyr og flamme også på den lille platform, hvor man kunne komme udenfor og mærke vinden.

 

Der var en fyr, der var i gang med at vaske vinduer indendørs, jeg spurgte til udendørs og turde næsten ikke høre svaret. “Professionel cleaners”, he answered. HOLD NU OP! Tænk at dingle 297.3 meter oppe i luften med spand, svaber og livet som indsats. Mads mente, at man tjener sindsyg godt som pudser…Om jeg så fik en million!

 

Så NU Ikke flere billeder fra højden, men rent faktisk bor vi jo på vejen, der løber lige op til det lave røde højhus ved siden af de to hvide bygninger. Home sweet home.

 

Lørdag den 31. marts. Spiste på en græsk restaurant før kampen. Fancy sted, men for dyrt i forhold til den alt for mærkelige souvlaki. God rødvin og akustik pga. af loftet fyldt af lerkrukker.

 

Vi skulle mødes med Cathrine og Steven O´Leary 7.30pm. Kampen gik i gang kl. 7.50.

 

Drengene fik hold t-shirt i pausen og havde deres goldmember fan-tørklæder på. Fået af O´Leary’s.

 

Gevaldig kamp på en lun aften med fuldmåne. Drengenes favoritspiller på Melbourne Victory, Leroy Georg, scorede to mål – det ene på frispark, det andet blev dømt off-side. Victory vandt 3-1 over Sydney Wanderers! Holdet ligger nu på 4. pladsen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *