Dag for dag – januar

5. januar: Fredag. Første besøg i Melbourne down town, også kaldet CBD – Commercial Business District. Høje blå kombineret med fede shoppegader, et væld af kaffesteder, restauranter, barer osv. Multikulturelt slaraffen.

 

Masser af graffiti i bybilledet. Havde godt læst om det, før vi tog afsted.

 

Et vandret knus til en guide-far. Leder efter frokoststed til mor, der er ved at gå sukkerkold.

 

6. januar: Lørdag. Sava og Jan, det danske par vi har mødt via deres blog, inviterede os på stranden i Black Rock, hvor de bor. En super dag i 42 graders varme! Vandet kølede, og Jan havde købt et halvtelt til os. Fish & chips på Beach House og hjemmebrygget kaffe i Sava og Jans hus. Folk i Melbourne går vildt meget op i god kaffe.

 

7. januar. Søndag. Vinden kom fra Sydpolen, som betød: Fra hot lørdag til 24 grader i dag. Typisk Melbourne vejr, siger de. Søren og drenge bestilte kitesurfing-kusus (start i morgen) og så ellers tur i svømmearena med vandrutsjebane fra 10 meter vippen. Træet larmede, da vi gik forbi: Kulørte papegøjer!

 

God søndag aften fra Melbourne. Og snart godnat.

 

8. januar. Mandag. Drak kaffe med new zealandske Lisa (Airbnb-lejlighed Pennys veninde), mens drengene gik på molen og fandt giftig søstjerne (i følge fiskeren). Første dag på Kitesurfing-kursus, ok start. I morgen er det op med dragen igen, hvis der er blæst.

 

9. januar. Tirsdag. Vi tog toget til Brighton Beach og de famous beach houses. Der blæste en halv pelikan, vildt vejr og for koldt til at bade. Så flyvende kite-surfere i stedet for.

 

De koster en million, husene, eller rettere skure uden vinduer. Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed.

 

Dagens absolutte projekt: Boligjagt. Vi så to huse indefra og tre udefra. Ingen vinder…still hunting.

 

10. januar. Onsdag. Søren og jeg så på huse af to omgange. Drengene stødte til vha. vores nye blå venner. 15 kr pr bike en dag! eneste aber dabei er, at den skal i dockingstation hver halve time. I den grad en transportged! Kend næste station, det er nøglen.

 

Open air. “Dirty Dancing” på programmet, men vejret var fantastisk, der var nachos, kolde øl, stjernehimmel og loungesæder til the boys (som de faldt i søvn i), Mor og far tog de billige skamler. Så drømmehus i dag, tør næsten ikke skrive det….ansøgte midnat onsdag.

 

Før film. I Gasworks Arts Park. En australsk dreng havde spændt en line mellem træerne. Drengene knoklede på. Mads kom over én gang på lange rær-ben.

 

11. august. Torsdag. Australian Open, forsmag. Der har hele ugen været gratis adgang til kvalifikationskampene. Vi gik til og fra de mange courts. Fed stemning. Wow tennis. Vi har købt billetter til turneringen mandag. Federer eller Wozniacki – vi er klar! (Man ved først på dagen, hvor de spiller).

 

Efter Australian Open vi til Albert Park Beach. Pizza, Beachvolley, kølende dukkert og en japaner med en vældig drone. Den brugte drengene meget tid på at studere.

 

Søren var af sted frat tidlig formiddag i dag. Mødte professor O´Leary og Christo, leder på forskningsprojektet. O´Leary inviterede os til fodboldkamp lørdag. Melbourne Victory vs Perth Glory. Drengene har bestemt sig for at være Melbourne City fans, men de kan vel ombestemme sig, mente O´Leary. Farvel til endnu en dejlig dag. We are grateful.

 

12. januar. Fredag. Formiddag og meste af eftermiddag blev brugt på at få papirer i stand til ny australsk bank. Eftermiddagen Fitzroy og Smith street. Fedt område med cafeer, restauranter, designerbutikker og leben. Spiste japansk.

 

Det er altså ikke løgn. Tror de må have verdens bedste bønner Melbourne. PERKUP her var bare en take away til sporvognen. Damed good coffee.

 

13. januar. Lørdag. Fem huse i dag. Blev helt glad om ørerne, da Søren og jeg kom forbi allén her. Grøn er håbets farve – kom nu snart little house!

 

Melbourne Victory v Perth Glory på AAMI Stadium kl. 7:50. 3-2 til hjemmeholdet. Drengene fik goldmember-fantørklæder (gave fra parret næste billede) fra 15/16 og 16/17. De var ikke til at skyde igennem, sang Victorys kampsange hele vejen hjem. Fantastisk kamp, kunne selv moren se og mærke på adrenalinen.

 

Catherine og Stephen O’Leary (professoren, som Søren skal arbejde for) har sæsonkort. De havde inviteret os med til matchen.

 

Game over og vejret var vanvittigt. Piskeregn! Vi kom med tram’en tørskoede hjem. Kalle og Mads spillede Fifa til sent med venner i DK, og om natten blæste det en halv pelikan. Fascinerende at falde i søvn til. Har jo havet lige over vejen.

 

Søndag. 14. januar. Inviteret til kaffe hos Julie, Charlie og deres to drenge Harry og Fred, 10 og 13 år. Supersøde. På vejen hjem ringede Tricia, landlord i den lejlighed vi så i går, og sagde ja til leje i to måneder, indtil vi finder hus. Fantastisk. Så er lejekontrakt og dermed drengenes skole sikret. Fejrede med kebab på den lokale.

 

Mandag. 15. januar. Fuldstændig vild dag. Fik afslag på drømmehus pr. sms, da vi stod ud af sengen. I sorg. Så på cykler ned for at få nøgler til lejligheden og lejekontrakt. Mens vi var hos landlorden blev vi ringet op og tilbudt hus i Coventry St., en time efter huset i Bridport St. og gudhjælpemig til sidst også 112 Esplanade West, som rent faktisk er drømmehus nr. 2. (Der var 30-40 inde og se det til open hus, troede bestemt ikke, at vi havde en chance. Men jo. Har nu 48 timer til at beslutte os. Søren, Mads og Kalle var på Kitesurfing-kursus, sidste del. Not champs yet!

 

Nu ikke flere hektiske ord. Smukkeste aftenhimmel fra altan.

 

Tirsdag. 16. januar. Kontrakten på 112 Esplanade West skulle underskrives kl. 17.30. Det ældre ægtepar, der var lejere nu, havde sagt ja til at vise os huset kl. 16.00. Så ufattelig spændte var vi. Havde jo kun set det 5 minutter sidst og ansøgt. Her sidder vi og venter. Kom en halv time for tidligt.

 

Huset var fantastisk, og den her famøse pool, som annoncen nævnte i en bisætning, var stor og blå og udendørs. Ligger som dele-pool inde i komplekset. Så også fitness-rummet ved siden af. Drengene, især Kalle, var svært, svært tilfreds. Vi skrev under hos Debbie. Cowboyder-agenten fra triste Ross-stress (Første hus efter Davies Street, som vi jo dengang mente var HUSET.) Heldigvis fik vi aldrig det.

 

Onsdag. 17. januar. Flyttedag. Søren cyklede ned til Julie og lånte deres bil. Tilbage efter første læs kufferter og Mads. Sørens første køreoplevelse down under. Kalle og jeg fulgte med i anden omgang, hvor vi også hentede kommoden (fundet på gaden forleden, stod på ejeren terrasse). Bordet opdagede vi lidt længere nede, sat til storskrald. Haps. Sammen med træstole, som vi hentede senere. Projekt: Skabe hjem – sat i gang!

 

Brugte 120 kr. i Op butikken rundt om hjørnet (genbrug). Champagneglas, gryde, ny Ikea-dyne plus anden her! Lisa bød på kaffe, to huse væk, og lånte os lille sofa, to stole, tallerkener, bestik, enkelt madras og luftmadras. Julie kom med dobbelt luftmadras som første gæst i huset. Så er vi kørende senge-mæssigt.

 

Fire groundpasses til Australian Open. Overfyldte trams, tusindvis på vej derind, men fin plads, når vi var der. Fantastisk tennis, til og fra fire kampe i stegende hede. SÅ meget fart på de serve – især mændenes. Her var det 213 km/h.

 

Hurtig ned på den lokale strand med halvteltet under armen. Genial skygge (Tak til Sava og Jan). Masser af mennesker, beachvolley og kølende dukkert. Spiste aftensmad på den japanske med lanterner i træet.

 

Fredag. 18. januar. Krejler WIFI fra det lokale bibliotek overfor fra en morgenkvist. Vi får net om en uge.

 

Igen en hed dag. 42 grader. Tog til Sandringham beach med halvteltet som redning og mange svømmeture. Toilettet talte til en, når man var derinde!

 

I går tikkede der en mail ind fra Robert Brigg, kirurgen Søren skal se over skulderen. Han inviterede på fiskerestaurant på St. Kilda beach sammen med af tidligere kollega fra Gentofte og hans kone Maja. Roberts kone Caroline var der også. Et fornemt treat. SÅ lækker mad og vin. Drengene var home alone. Tænk at vi har så store boys nu. De var forsynet med pizza, pringels og australsk slik.

Del

2 Comments

 1. Kia
  9. januar 2018 / 10:15

  Hej Lene og Søren

  Sikke en fin blog, gode billeder og hyggeligt at følge lidt med i jeres eventyr down under 🙂

  Krydser fingre for jeres boligjagt

  Kh fra Højvangen, Kia & Bo

 2. Lene
  9. januar 2018 / 10:59

  Kære Kia og Bo. Hvor er det hyggeligt, at I følger os. Glæder os sådan, at det er jer, der bor på Højvangen.
  Bedste hilsner Lene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *