Dag for dag – juni

Hello-winter sagde yoga læreren Caramelle, der sprayer med duftvand, når man ligger i en eller anden stilling på måtten…som man endelig skal huske at takke, siger hun, for bare at ligge der og ikke forvente noget af én! Så det gør man så, takker og elsker duftvandet, som hun sprayer…smil (bortset fra måtte-takkeriet er hun altså ret vældig.)

Hello-winter! Velkomsten fredag den. 1. juni. Officiel wintertime. En kold morgen (7 grader), men himlen var klar med sol. Varmede gennem ruderne. Morgnerne er ned til 5 – 7 grader, men i løbet af formiddagen kommer solen stadig befriende tit, og temperaturen sniger sig op – langt fra jeres maj temperaturer – men ligger jævnt på 15-17 grader.

Mads er skiftet klasse. Fra year 9 til year 10. Kommet over på hovedskolen, hvor de er ca. 1000 elever. Han er glad for skiftet. Fodbold fylder, futsal, tennis, løb. Det skrider fremad med Sørens forskning. “Allermest holder jeg af hverdagen, skrev han i et brev til sine brødre og forældre”. Hverdagen er fyldt hernede, som også i Danmark, og vi holder af fyldet. 1, 2, 3, 4, 5. måned  – allerede været her i en håndfuld….time butterflies.

PRØVER NOGET NYT. JUNI STARTER NEDEFRA OG OP. Scroll ned, hvis du vil have det hele med!

 

Herr og fru Sunset. Ufattelig køn aften og solnedgang.

 

Vi tog sko og strømper af for at gå ud til den lille ø, hvor vi havde spottet, at der lå fem pelikaner. Der så tilpas med lavvande til, at det kunne lade sig gøre. Søren fik et pletskud.

 

Kalle på spring.

 

11-armet søstjerne. Vist nok en sjældenhed. I hvert fald fin.

 

Kalle og jeg fandt en vandmand (kvinde?) med et tilhørende vandm/k barn, er vi overbevidste om! Der var en navlesnor (er vi overbevidste om), der bandt de to sammen. Fik den forsigtigt båret tilbage i vandet.

 

Der var lavvande, mindede lidt om Vesterhavet.

 

Sava som turguide, vi talte Darwin, som vi taler om måske, måske at besøge i august.

 

Gåturen fra Black Point, hvor familien Bjerring Kæmpe bor og til Ricket´s Point tog omkring tre kvarter ud og det samme tilbage.

 

 

Vi var inviteret til før-fødselsdag hos Sava (hun fylder onsdag) med indbygget gåtur til Ricket´s Point for at se pelikaner og slow-food og rødvin som afslutning. En super dag, her følger en række glimt…

 

Mandag. 11. juni. Søren mødte Dewe i anden runde i klubmesterskabet. Blev slået ud, men god kamp. Vi mødtes til kaffe på broen efter. Dewe fortalte, at han og kæresten surfer. Han startede med at lære det som tyveårig (nu er han 46). Fortalte, at man kan ligge timer i vandet i to timer for måske kun at få et minut oprejst på boardet!

 

Søndag. 10. juni. På gåben til South Melbourne Marked…Mads spillede tennis med Georg fra futsalholdet. Kalle og Søren var til fodboldkamp (Kalle spillede udebane), hentede Jesper og Lucas på vejen.

 

Taget gennem glasdøren. De vilde papegøjer kom i flok, da der blev serveret.

 

Lige her…

 

Top of the Range iført kaffe, varm cacao og muffins. Total hobit-land! Orkerne er lige rundt om hjørnet…

 

Alle planer om frokost i nærliggende lille by Kyneston eller Newham General Store, som vi havde fået anbefalet, blev ikke. Vi brugte lang tid i sten-land, men heldigvis solgte de pølser i hvidt toastbrød med stegte løg uden for cafeen for bunden af Hanging Rock. Festmåltid! Vi kørte mod kaffestop på Top of the Range på Mt. Macedon (før solen gik ned), storslået udsigt fra det gule minde-kors (faldne i krigen). Det er Melbourne, man kan se til venstre. Vi er 1 times kørsel væk).

 

Yderste sten mod øst!

 

Kæmpe klatre-legeplads…Hanging Rock var engang en vulkan.

 

anden vinkel vældig…

 

Vældig udsigt…

 

Og så opstigning mod Hanging Rock. Ligger ca. en times kørsel fra Melbourne. Turen op tager godt 20 minutter.

 

Nytrimmet, men stadig pindsvin. “Just let it grow and it will get soft”, lovede baberen, hvilket hustruen glæder sig til.

 

Lørdag. 9. juni. Paparazzia-Outzen i aktion. Drak kaffe på Punchbowl, mens jeg ventede på gemalen.

 

Palace cinema Como og “Oceans 8”. Kvindebande røver hundedyre diamanter! Ret godt og underholdende skruet sammen med blandt andet Rihanna som rastafari-hacker. Kalle hos Nate til pizza med futsal-holdet.

 

Fredag. 8. juni. Det regnede lige fra morgenstunden. Mads og jeg tog til Toorak med paraplyer. Havde hørt så meget om Chapel Street, hovedgaden. Ville tjekke den og så i biffen. Tram’en kørte lige forbi Fawnkerparken, hvor drengene træner fodbold.

 

Semifinale i futsal kl. 8.10pm i Wesley hallen igen. Modstanderne var på toppen, og selvom Mads og co kæmpede bravt,  tabte de 6-3. Outzen Foghsgaards sad og heppede på bænken.

 

Torsdag. 7. juni. På job i OP stod der på tavlen, at butikken i maj havde indtjent 98.657 AU dollars. Ca. 450.000. Kim, manageren, var happy. Om aftenen var der træning og løb i Fawknerparken og aftensmad på en mexikansk biks (skulle videre til futsal). Drengene her fordybet i updates om udtagelse af den danske WM-trup. Talk of the town!

 

Opdagede linse-fedteriet, da Mads og jeg gik på Punchbowl for at drikke kaffe og milkshake. Cafeen har Julie introduceret mig til. Ligger ved deres svar på Silvan, Bunnings, hengemt i et industrikvarter, men typisk for Melbourne er her masser af kunder og stamkunder. Ved siden af Punchbowl ligger en trendy barber, hvor vi bestilte tid til Søren lørdag. (I gang med at anlægge skæg). Tennis-hattrick om aftenen. Søren var igen budt til tennis, denne gang på favoritholdet (pt. er der ikke plads på det). Kalle klarede matematikken og engelsktesten med vildt svære ord. Eksempel på diktat i year 7: Thoroughtly, contemptuous, quarrelling, indignantly og straightened!

 

Mødte først Mehref fra Eritrea og stillede hende et spørgsmål…bagefter til markedet, hvor jeg talte i halvanden time med Christine og Norman fra England, der besvarede hele tre af de sidste 45 spørgsmål. De er gyldne, samtalerne jeg har med folk. Må have haft churros-krummer i lommen hos mobilen, for alle billeder fra i dag er med sukker på linsen!

 

Onsdag. 6. juni. Igen en forunderlig blå dag. Mads sad med engelsk, og vi aftalte at cykle en tur ved to-tiden. Jeg gik i retning mod markedet. Hørte Spørgejørgen på radio 24/7, udsendelsen, hvor Jørgen Leth fortæller om Per Kirkeby. Rørende program. Der skulle findes person til dagens spørgsmål (100 dages projektet).

 

Statuen står ved Brighton. Om aftenen var der fodboldtræning og herr og fru i løbevest. Søren skulle nå hjem til ugens anden tennisaften. Hans faste mix-double-hold, så hurtigt ud i bilen. Lidt mindre mørbanket gemal, der vendte hjem. Mere jævnbyrdige makkere. Han bliver så glad af al den tennis.

 

Fruens cykel fik et ekstra tjek. Frisørdate i Sandringham, otte uger siden sidst. Fatter ikke, hvor tiden bliver af…Smuk dag, elsker den tur. 18 km. ud og meget mindre tilbage. Sådan føles det. Se lige den vinterhimmel. Mads lavede matematik og tog til stranden.

 

Tirsdag. 5. juni. Kalle har stor matematiktest, så i dag og onsdag hed det tidligt op og øve, mens mor serverede te og madder. Mads stod op til direktørtid. (Skolefri).

 

Sava anbefalede Tippy Tacos i Gertrude Street for lunch. Mads opdagede churros med kanel og softice på kortet…What is not to like? (ovenpå nachos… sundt og nærende måltid). Søren var budt til tennis om aftenen i klubben. Træning med de mest benhårde spillere. En mørbanket gemal vendte hjem.

 

Ekspedienterne har uldhuer på, indendørs, åbentbart stilen, og mange af de trendy butikker har danske og nordiske tøjmærker på stativet. Vi købte australsk og billigt…

 

Mandag. 3. juni. Mads har fri fra skole hele ugen, fordi årgang 10 lige nu har eksamen. Han har fået to eksaminer, der skal løses hjemme. I dag hed det shopping i Fitzroy: Brunswick og Gertrude Street. I morgen matematik. Tram 109.

 

Mens jeg var på farten, fragtede Søren drenge til fodboldkampe og var linjedommer for Mads hold. Drengene havde haft det vældigt uden moren, tænk engang!

 

Jeg kendte syv ud af de ti kvinder gennem Julie. Mødt dem til kaffe rundt på de lokale cafeer.

 

Se lige tre surferdudes, vi mødte! “Surfing is for life”, som en af dem sagde. Ret livsbekræftende.

 

Mornington er særligt. Huset, Julie havde lejet, lå tæt på St Andrews beach…tæt på Gunnematta beach, som vi besøgte på familieturen til Mornington i marts. Så fedt at komme tilbage.

 

Søndag. 3. juni. Morgenmad på terrassen og tur til stranden før hjem igen.

 

Fødselaren, danske Tine (th) har boet her i 21 år og fylder 60 år den 15. juni. Gemma i midten og Anna til venstre. Gemma er fra England, Anna fra Australien.

 

Alle havde med til det fælles bord.

 

Den fineste solnedgang, nåede ikke at se den gå i havet, for bilerne med sidste hold nærmede sig.

 

Blev hentet af Julie og Camilla ved tolvtiden, så hen at hente Gemma og australske Julie. Af sted mod Mornington og det sorte træhus for at gøre klar til Tines Surprise-fødseldag. Vi nåede gåtur før de sidste fem kvinder kom til.

 

En billion svarer til en dansk milliard! Hvis man så tænker på, at der bor omkring 22 millioner mennesker downunder er det ret mange coffees!! Har endelig fået købt mig en genanvendelig take-away-kop, som kan langes over disken, når man bestiller to-go. Prøver at have den med i tasken.

 

Mødte en australier på broen. Også han kom med kaffe. Fransk gift, har boet i England og Sydney, nu i Melbourne. Igen den her historie om at flytte på sig som den narturligste ting. Han gav gode råd om ski og langrend i Victoria. Ski er hundedyrt, men langrend er til at komme i nærheden af…Apropos take away kaffe – se lige næste billede, taget i Sea Life for nogle uger siden.

 

Lørdag. 2. juni. Salig morgen! Herr og fru tog huerne på og gik mod vandet. Take away fra stamcafeen: Rock, scissors, paper. Hvor Sydney er surferland, er Melbourne paddleboard. Blikstille bay. Så den sejeste svømmer. Våddragt og lange, seje tag. Vandet må have været 13-14 grader.

 

På vejen ud spottede jeg Marius med en Kandinsky tatovering…fik den for to måneder siden, påstod at det ikke gjorde ondt! Kalle ringede senere og spurgte, om han måtte overnatte hos Nate. De var fem drenge, der skulle sleep-over. Mads og jeg tog til byen. Gik i butikker og mødtes med Søren på bar.

 

Sad i tre kvarter og ledte efter et offer til mit dagens spørgsmål: What does your tattoo mean to you? Vi så absolut INGEN med tatoveringer – tænk hvor mange der er i Danmark. Aftalen var, at den skulle kunne ses. Til sidst måtte vi gå, Kalle havde fussal aftale kl. tre.

 

Tur til markedet på gåben.

 

Fredag. 1. juni. Yoga og kaffe på Station Trading, sad lige her! Aftalt med drengene, at vi tog til South Melbourne Marked ved middagstid. De havde fri fra skole, fordi lærerne skulle skrive rapporter på eleverne.

Del

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *